Μαραβεγιας-6

ΜΟΥΣΙΚΗ Οι πρώτες μου εικόνες έρχονται από τα ωδειακά μου χρόνια. Είναι μια μακρά και επίπονη περίοδος συνάμα. Ξεκίνησα από την τρίτη δημοτικού στο ωδείο του Αγρινίου με κιθάρα, μετά έμαθα πιάνο, κρουστά και άλλα όργανα. Σπούδασα και έμαθα τα ανώτερα θεωρητικά μουσικά μαθήματα στο ωδείου. Ξεκίνησα από το Αγρίνιο, πήγα σε αυτό της Πάτρας, στην Ιταλία και μετά από τις σπουδές, ήρθα σε ωδείο της Αθήνας. Θυμάμαι έντονα τη μυρωδιά που είχαν αυτοί οι χώροι σε συνδυασμό με τον ηχητικό κόσμο που υπήρχε εκεί από πάντα. Ο απόηχος του να περπατάς στο διάδρομο και από κάπου να ακούγεται μια νότα. Και μετά ένα πιάνο, ν’ ακούς τους δεξιοτέχνες. Όλο αυτό βγάζει ένα καθηγητηλίκι αλλά έχει σπάνια ομορφιά. Σαν μουσικός θυμάμαι πριν δυο χρόνια που έπαιζα στη Θεσσαλονίκη στο Αrk, ένας γνωστός μου από τα Γιάννενα την ώρα που ξεκίνησα να παίζω το αγαπημένο του κομμάτι, εκστασιάστηκε και ανέβηκε πάνω στη σκηνή για να με αγκαλιάσει. Πέρασε από τους security, έριξε κάτω ένα κοντραμπάσο και με αγκάλιασε. Νόμιζα ότι θα με έδερνε μέχρι να καταλάβω τι συνέβη.

ΤΑΙΝΙΕΣ Είμαι μεγάλος φαν του σινεμά, βλέπω συνέχεια ταινίες, τουλάχιστον 3-4 την εβδομάδα. Να φανταστείς μπαίνω και τις βαθμολογώ στο IMDB και συνολικά έχω δει πάνω από 1000. Τώρα περνάω πάλι μια Γουντιαλενική φάση, είδα μάλιστα χτες τους Μικροαπατεώνες του. Μου αρέσει πολύ κι ο Φελίνι. Η αγαπημένη μου ταινία όλων των εποχών, με επιφύλαξη, μπορεί να είναι το La Strada, πάλι του Φελίνι με τη μουσική του Νίνο Ρότα.

Μαραβεγιας-4

ΒΙΒΛΙΑ Αυτή τη στιγμή στο κομοδίνο μου βρίσκεται το “Ένας τσιρκολάνος, μια καμήλα και 4.000 ερωτήσεις” του Άντριου Νίκολ. Είναι μια ωραία ιστορία περιπλάνησης, γενικά μου αρέσουν αυτά τα βιβλία που περιλαμβάνουν ταξίδια ίσως γιατί ο πατέρας μου είχε στην κατοχή του νταλίκες. Επίσης παράλληλα διαβάζω τα “Κείμενα για την τέχνη” του Εμίλ Ζολά αλλά δε μου πολυαρέσει.

ΙΝΤΕΡΝΕΤ Aπό πολύ μικρός με θυμάμαι κάθε πρωί να μπαίνω στο In.gr για να βλέπω τις ειδήσεις. Μετά μπαίνω στο musicradar.com ένα online περιοδικό που ασχολείται με plug ins/software για μουσικά όργανα. Είμαι φανατικός του bookpress.gr -από εκεί μάλιστα διαλέγω τα επόμενα βιβλία που θα αγοράσω. Που και που ρίχνω και μια ματιά στην Republica.it μια συνήθεια που ξέμεινε από τα χρόνια που πέρασα στην Ιταλία.

ΣΠΟΡ Παίζω όσο μπορώ και βρίσκω χρόνο μπάσκετ και πολλές φορές κυκλοφορώ με ποδήλατο στην πόλη. Τον τελευταίο καιρό όμως λόγω δουλειάς απέχω.

Μαραβεγιας-2

TV Ό,τι έβλεπα ήταν στην ΕΡΤ, τώρα που δεν έχουμε προτιμώ να βλέπω πρόσωπα που με ενδιαφέρουν, συνεντεύξεις τους στο YouTube ή στο Vimeo. Για παράδειγμα κάποιες του Στέλιου Ράμφου ή του Τίτου Πατρίκιου που δεν τους πολυβλέπεις στα mainstream κανάλια. Είμαι φανατικός της μπάλας και όποτε έχει στην τηλεόραση σίγουρα θα παρακολουθήσω με ενδιαφέρον.

ΤΑΞΙΔΙ Δεν έχω καταφέρει να πάω στη Νέα Υόρκη ακόμα και είναι ένα απωθημένο μου. Ειδικά από τη στιγμή που ξαναβλέπω Γούντι Άλεν, παρόλο που οι περισσότερες ταινίες του διαδραματίζονται στα νεοϋορκέζικα 80s και 90s, θέλω να πάω όλο και περισσότερο.