POP__MG_0036
Μας είπε για την αγαπημένη της ταινία, τη Γλυκιά Συμμορία, για το ίνσταγκραμ και για το ότι δεν έχει πάει ποτέ στο Λονδίνο.

ΜΟΥΣΙΚΗ Θυμάμαι να ζω έντονα τα μουσικά 90s. Τότε ακούγαμε Prodigy, Offspring κι αυτά που έπαιζε πολύ το MTV. Όταν ήμουν στο σχολείο, υπήρχε η τάση να πηγαίνεις ακάλεστος/απρόσκλητος στα πάρτι για να το “χαλάσεις”. Και πηγαίναμε. Επίσης τότε στα 90s γίνονταν πολλά αυτοσχέδια grunge πάρτι σε γκαράζ, φάσεις τρελές σε αποθήκες στο Παγκράτι και στο κέντρο. Δύο συναυλίες που θυμάμαι από εκείνη την εποχή ήταν αυτή των Walkabouts στο Ρόδον και μία από τις πολλές στο ΑΝ των Ζωρζ Πιλαλή και Δημήτρη Πουλικάκου.

ΤΑΙΝΙΕΣ Δεν μπορώ να πω ότι υπήρξε μία που να με κάνει να θέλω να γίνω ηθοποιός γιατί ήξερα ότι θα ακολουθήσω αυτό το επάγγελμα από τότε που ήμουν πολύ μικρή. Η αγαπημένη μου είναι η Γλυκιά Συμμορία του Νίκου Νικολαΐδη με τη, θεά, Δώρα Μασκλαβάνου να πρωταγωνιστεί. Αυτή η ταινία με έκανε να καταλάβω ότι αυτό είναι το είδος σινεμά που μου αρέσει. Το Παρίσι-Τέξας του Βέντερς είναι επίσης από τις αγαπημένες μου. Τώρα βλέπω τα πάντα. Δε με απασχολεί αν μια ταινία είναι εμπορική ή μη. Έχει να κάνει με τη διάθεση νομίζω που είσαι τη δεδομένη στιγμή πιστεύω η θέαση μιας ταινίας. Το Hardcore του Ντένη Ηλιάδη δεν το ξεχνάω ποτέ, γιατί είναι κομμάτι μου. Κάναμε πολύ δουλειά για να βγει.

BIBΛΙΑ Το τελευταίο βιβλίο που διάβασα είναι Το Εγωιστικό Γονίδιο του Ρίτσαρντ Ντόκινς και τώρα διαβάζω το Αναζητώντας τον Κόσμο του Θαυμαστού του Πήτερε Ουσπένσκυ που αποτελεί την ζωντανή καταγραφή της διδασκαλίας του Γκουρτζίεφ όπως την έζησε ο συγγραφέας την περιόδο που δούλευε μαζί του μέσα σε καταστάσεις πολέμου και επανάστασης. Έχει να κάνει με το πώς φιλοσοφείς τη ζωή και τον κόσμο.

ΙΝΤΕΡΝΕΤ Δεν ξεκινάω ποτέ με ίντερνετ την ημέρα μου από την άποψη ότι δεν ανοίγω site να διαβάσω. Θα δω στο κινητό μόνο το ίνσταγκραμ τις φωτογραφίες που ανέβασαν αυτοί που ακολουθώ.

ΣΠΟΡ Έκανα μπαλέτο και ρυθμική σαν παιδάκι κι εγώ. Ήμουν μπαλαρίνα. Γενικά δεν το είχα πολύ με τα αθλήματα. Αυτά που είχαν να κάνουν με τον χορό μου κέντριζαν το ενδιαφέρον.

TV Όσα χρόνια κι αν περάσουν, νομίζω ότι θα μπορώ να βλέπω για πάντα τους Απαράδεκτους. Αποτελούν σταθμό για την ελληνική τηλεόραση γιατί τα αστεία τους είναι ακόμα επίκαιρα. Η παρέα ήταν τρομερά δεμένη, ο τρόπος γραφής της σειράς ήταν καταπληκτικός.

ΤΑΞΙΔΙ Το ταξίδι που θυμάμαι ήταν ένα που είχα κάνει στη Γαλλία. Το Παρίσι είναι εκπληκτικό, η κουλτούρα τους νομίζω μου αρέσει και μου κάνει ιδιοσυγκρασιακά. Τα μπιστρό τους είναι υπέροχα, τα μουσεία τους. Επίσης νομίζω ότι είμαι η μόνη Ελληνίδα που δεν έχει πάει στο Λονδίνο, οπότε κι αυτό είναι κάτι που θέλω να κάνω με την πρώτη ευκαιρία.

Η Κατερίνα Τσάβαλου είναι ηθοποιός και ραδιοφωνική παραγωγός.