Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
02.08.2024

Βρετανία: Απαγγέλθηκαν κατηγορίες εις βάρος του 17χρονου για τις δολοφονίες παιδιών στο Σάουθπορτ

Ο πρωθυπουργός Στάρμερ συναντάται με την ηγεσία της αστυνομίας έπειτα από τα επεισόδια με διαδηλωτές που επιτέθηκαν σε αστυνομικούς.
Βρετανία: Απαγγέλθηκαν κατηγορίες εις βάρος του 17χρονου για τις δολοφονίες παιδιών στο Σάουθπορτ

Η βρετανική αστυνομία απήγγειλε κατηγορίες εις βάρος ενός 17χρονου για την δολοφονία τριών μικρών κοριτσιών και για απόπειρα ανθρωποκτονίας αναφορικά με την επίθεση με μαχαίρι κατά την διάρκεια μαθήματος χορού στο Σάουθπορτ της βορειοδυτικής Αγγλίας, που προκάλεσε σοκ στη χώρα και οδήγησε σε δύο νύχτες βίαιων διαδηλώσεων.

Ο έφηβος δράστης, ο οποίος δεν επιτρέπεται να κατονομαστεί λόγω ηλικίας, αναμένεται να εμφανιστεί σήμερα ενώπιον δικαστηρίου του Λίβερπουλ σε σχέση με την επίθεση της Δευτέρας σε “μάθημα γιόγκα και χορού με θέμα την Τέιλορ Σουίφτ” για παιδιά που λάμβανε χώρα στην παραλιακή αυτή πόλη.

Την Τρίτη ξέσπασαν εκτεταμένα επεισόδια στην πόλη αυτή της βορειοδυτικής Αγγλίας μετά την διασπορά ψευδών πληροφοριών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι ο ύποπτος για την επίθεση ήταν ένας ακραίος ισλαμιστής μετανάστης. Διαδηλωτές κατά των μεταναστών κατέφθασαν στην πόλη από άλλες περιοχές.

Χθες Τετάρτη χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν κοντά στην πρωθυπουργική κατοικία στην Ντάουνινγκ Στριτ φωνάζοντας συνθήματα όπως “Σώστε τα παιδιά μας”, “Θέλουμε πίσω τη χώρα μας” και “Σταματήστε τις βάρκες” μαζί με ποδοσφαιρικά συνθήματα. Περισσότεροι από 100 άνθρωποι συνελήφθησαν.

Η αστυνομία έχει ανακοινώσει ότι η επίθεση δεν συνδέεται με την τρομοκρατία και ότι ο ύποπτος έχει γεννηθεί στη Βρετανία καταρρίπτοντας έτσι τις εικασίες για την καταγωγή του.

Τρία κορίτσια ηλικίας 6-9 ετών σκοτώθηκαν από την επίθεση με μαχαίρι και άλλα οκτώ τραυματίστηκαν. Τα πέντε παραμένουν στο νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση μαζί με δύο ενήλικες που προσπάθησαν να τα προστατεύσουν, είπε η αστυνομία.

Ο πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ κατήγγειλε ως “βίαια κακοποιά στοιχεία” αυτούς που συγκρούστηκαν με την αστυνομία με αφορμή την επίθεση και πρόσθεσε ότι “θα υποστούν τις πλήρεις συνέπειες του νόμου”.

Περισσότεροι από 50 αστυνομικοί τραυματίστηκαν στις διαδηλώσεις στο Σάουθπορτ την Τρίτη όταν διαδηλωτές πυρπόλησαν βανάκια της αστυνομίας και ξεκόλλησαν τούβλα από μάντρες σπιτιών τα οποία εκτόξευσαν σε αστυνομικούς.

Χθες Τετάρτη, διαδηλωτές στο Λονδίνο εκτόξευσαν φωτοβολίδες και καπνογόνα προς την Ντάουνινγκ Στριτ.

Οι κάτοικοι του Σάουθπορτ έχουν καταγγείλει τα βίαια επεισόδια.

Ο πρωθυπουργός πρόκειται να συναντηθεί σήμερα με ανώτερους αξιωματικούς της αστυνομίας, ανακοίνωσε το πρωθυπουργικό γραφείο.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο Στάρμερ θα “δηλώσει την πλήρη στήριξη της κυβέρνησης έπειτα από πολλαπλά πολύκροτα επεισόδια ακραία βίας και διατάραξης της δημόσιας τάξης στους δρόμους μας”.

“Παρότι το δικαίωμα της ειρηνικής διαμαρτυρίας πρέπει να προστατεύεται με κάθε τρόπο, (ο πρωθυπουργός) θα είναι σαφής ότι οι εγκληματίες που εκμεταλλεύονται αυτό το δικαίωμα προκειμένου να σπείρουν το μίσος και πραγματοποιούν βίαιες ενέργειες θα αντιμετωπίσουν τις απόλυτες συνέπειες του νόμου”, προστίθεται στην ανακοίνωση.

popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2024 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.