Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
06.10.2024

Τους 22.600 έφτασαν οι νεκροί Παλαιστίνιοι στη Γάζα από τις 7 Οκτωβρίου

Η κυβέρνηση του Λιβάνου καταγγέλλει στο ΣΑ ΟΗΕ τη δολοφονία από το Ισραήλ του υπαρχηγού της Χαμάς στη Βηρυτό.
Τους 22.600 έφτασαν οι νεκροί Παλαιστίνιοι στη Γάζα από τις 7 Οκτωβρίου

Συνολικά 22.600 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί και 57.910 έχουν τραυματιστεί σε ισραηλινά πλήγματα στη Λωρίδα της Γάζας από τις 7 Οκτωβρίου, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας της Χαμάς που κυβερνά τον παλαιστινιακό θύλακα.

Από αυτούς οι 162 σκοτώθηκαν τις προηγούμενες 24 ώρες και άλλοι 296 τραυματίστηκαν, διευκρίνισε η ίδια πηγή.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας της Πέμπτης προς Παρασκευή, οι ισραηλινές δυνάμεις εξαπέλυσαν αεροπορικούς βομβαρδισμούς στο νότιο και στο κεντρικό τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, όπου αυτόπτες μάρτυρες έκαναν επίσης λόγο για σκληρές μάχες.

Αεροπορικές επιδρομές και πυρά πυροβολικού έπληξαν τη Χαν Γιούνις που έχει μετατραπεί σε επίκεντρο των εχθροπραξιών,αναφέρει δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου.

Την ίδια ώρα, ο Λίβανος υπέβαλε καταγγελία στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών για τη στοχευμένη δολοφονία από το Ισραήλ του υπαρχηγού της Χαμάς Σάλεχ αλ Αρούρι στην πρωτεύουσα Βηρυτό, την οποία χαρακτήρισε «την πιο επικίνδυνη φάση» των ισραηλινών επιθέσεων στη χώρα.

Στην καταγγελία, που φέρει ημερομηνία 4 Ιανουαρίου αλλά είδε σήμερα το Reuters, αναφέρεται πως το Ισραήλ χρησιμοποίησε έξι πυραύλους στην επίθεση κατά την οποία σκοτώθηκε ο Αρούρι και προστίθεται πως το Ισραήλ χρησιμοποιεί τον εναέριο χώρο του Λιβάνου για να βομβαρδίζει τη Συρία.

popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2024 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.