Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
06.10.2024

Τουρκία: Ξεπερνά τους 36.100 ο αριθμός των νεκρών στη χώρα μετά τους σεισμούς

Πάνω από 4.300 μετασεισμοί έχουν σημειωθεί στην πληγείσα ζώνη μετά την αρχική, ισχυρή σεισμική δόνηση.
Τουρκία: Ξεπερνά τους 36.100 ο αριθμός των νεκρών στη χώρα μετά τους σεισμούς

Ο αριθμός των νεκρών από τους ισχυρούς σεισμούς που σημειώθηκαν την περασμένη εβδομάδα αυξήθηκε σε 36.187 στην Τουρκία, όπως ανακοίνωσε σήμερα η τουρκική υπηρεσία αντιμετώπισης καταστροφών AFAD.

Σύμφωνα με την AFAD, πάνω από 4.300 μετασεισμοί έχουν σημειωθεί στην πληγείσα ζώνη μετά την αρχική, ισχυρή σεισμική δόνηση.

Επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη από την Τουρκία η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης – Επιχείρησε σε 13 κτίρια

«Πόλεμος έχει γίνει εκεί, μεγάλη καταστροφή», υπογράμμισε o επικεφαλής της αποστολής ο κ. Παπαστάθης και πρόσθεσε ότι δεν είναι ήρωες οι διασώστες, αλλά οι κάτοικοι που θα συνεχίσουν να είναι αντιμέτωποι με τις δυσκολίες. «Κάποιοι μας είπαν ήρωες, δεν είμαστε εμείς οι ήρωες, ήρωες είναι αυτοί. Εμείς το αντιμετωπίσαμε αυτό για πέντε, έξι, εφτά μέρες. Θερμοκρασίες -6, -7. Αυτοί θα συνεχίσουν, όμως».

Είπε ότι άφησε πίσω του φίλους και ότι τους συμπεριφέρθηκαν πάρα πολύ καλά. «Επιχειρήσαμε σε 13 κτίρια, το κάθε κτίριο είχε τα δικά του συναισθήματα. Συγκινήσεις, ξεκινάς από εκεί. Υπάρχουν ζωντανοί; Όλοι θεωρούν ότι οι δικοί τους άνθρωποι είναι ζωντανοί. Δουλεύεις, δουλεύεις, με ασφάλεια, πάνω από όλα και προσπαθείς να έχεις αποτέλεσμα. Βοηθήσαμε, βγήκαν κάποιοι ζωντανοί. Κάτι που δεν ακούστηκε, βρήκαμε και νεκρούς. Θέλουν οι δικοί τους άνθρωποι και τον πεθαμένο, τον θέλουν να τον βγάλουμε. Ξέρουν ότι είναι πεθαμένος, «σε παρακαλώ βγάλε τον» λένε»

popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2024 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.