Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
16.11.2024

Τουλάχιστον 3.300 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί από τις 7 Οκτωβρίου – Εμπάργκο κατά του Ισραήλ ζητάει το Ιράν

Οι αραβικές χώρες, που έχουν υπογράψει συμφωνίες ειρήνης με το Ισραήλ, επιρρίπτουν σε αυτό την ευθύνη για τη φονική επίθεση στο νοσοκομείο στη Γάζα.
Τουλάχιστον 3.300 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί από τις 7 Οκτωβρίου – Εμπάργκο κατά του Ισραήλ ζητάει το Ιράν

Τουλάχιστον 3.300 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί και περισσότεροι από 13.000 έχουν τραυματισθεί από τις 7 Οκτωβρίου που το Ισραήλ άρχισε τις αεροπορικές επιδρομές στη Λωρίδα της Γάζας, δήλωσε σήμερα η Παλαιστίνια υπουργός Υγείας Μάι αλ-Κάιλα.

Την ίδια ώρα,  ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμιραμπντολαχιάν δήλωσε σήμερα πως τα μέλη του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας θα πρέπει να τιμωρήσουν το Ισραήλ και να του επιβάλουν πετρελαϊκό εμπάργκο, καθώς και να απελάσουν τους Ισραηλινούς πρεσβευτές.

Εξάλλου, έκτακτη σύνοδος του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας διεξάγεται σήμερα στην Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας για να συζητήσουν οι ισλαμικές χωρες την ισραηλινοπαλαιστινιακή σύγκρουση.

Ομόφωνα κατά του Ισραήλ οι αραβικές χώρες για την έκρηξη στο νοσοκομείο στη Γάζα

Οι αραβικές χώρες, που έχουν υπογράψει συμφωνίες ειρήνης με το Ισραήλ, απέδωσαν ομόφωνα την ευθύνη στον ισραηλινό στρατό για τη φονική έκρηξη σε νοσοκομείο στη Γάζα παρά τη διάψευση του Ισραήλ.

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, που συνεργάστηκαν με τη Ρωσία για να ζητήσουν έκτακτη σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, καταδίκασαν την «ισραηλινή επίθεση» και εξέφρασαν λύπη για τις «ανθρώπινες απώλειες».

Ο Ανουάρ Γκάργκας, σύμβουλος του προέδρου των Εμιράτων, υπογράμμισε στο X (πρώην Twitter) πως «το ανθρώπινο δράμα της Γάζας υπογραμμίζει την ανάγκη να δοθεί η προτεραιότητα στην προστασία των αμάχων».

Το υπουργείο Εξωτερικών στη Μανάμα «εξέφρασε την καταδίκη και τη σθεναρή καταγγελία [εκ μέρους] του βασιλείου του Μπαχρέιν του ισραηλινού βομβαρδισμού», όπως μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Bna.

Αυτές οι δύο χώρες του Κόλπου εξομάλυναν τις σχέσεις τους με το Ισραήλ το 2020 υπογράφοντας τις συμφωνίες του Αβραάμ.

Το Μαρόκο, μια άλλη χώρα που υπέγραψε και αυτή συμφωνία ειρήνης με το εβραϊκό κράτος, επέρριψε επίσης την ευθύνη στο Ισραήλ, όπως και η Αίγυπτος, η πρώτη χώρα που εξομάλυνε τις σχέσεις της με το Ισραήλ το 1979.

Ο Αιγύπτιος πρόεδρος Αμπντέλ Φάταχ αλ Σίσι καταδίκασε σθεναρά «τον ισραηλινό βομβαρδισμό» του νοσοκομείου Άχλι, που προκάλεσε «εκατοντάδες αθώα θύματα» μεταξύ των Παλαιστινίων πολιτών της Γάζας.

Είδε σε αυτόν τον «σκόπιμο βομβαρδισμό» μια «κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου».

Ισραηλινοί και Παλαιστίνιοι αλληλοκατηγορούνται για την έκρηξη που προκάλεσε εκατοντάδες θανάτους και διεθνή κατακραυγή και οδήγησε σε διαδηλώσεις σε πολλές μουσουλμανικές χώρες.

Η Σαουδική Αραβία, που ανέστειλε τις συνομιλίες για εξομάλυνση των σχέσεων με το Ισραήλ μετά το ξέσπασμα της σύγκρουσης, χαρακτήρισε την έκρηξη «απεχθές έγκλημα που διέπραξαν οι δυνάμεις της ισραηλινής κατοχής».

Η Ιορδανία δήλωσε πως το Ισραήλ «φέρει την ευθύνη για αυτό το σοβαρό συμβάν», ενώ το Κατάρ, που διατηρεί στενές σχέσεις με τη Χαμάς, κατήγγειλε μια «θηριώδη σφαγή».

Ο Οργανισμός Ισλαμικής Συνεργασίας (OCI), με έδρα τη Σαουδική Αραβία, χαρακτήρισε την έκρηξη «έγκλημα πολέμου, έγκλημα κατά της ανθρωπότητας και κρατική τρομοκρατία».

Ο Τζάσεμ Μοχάμεντ Αλμπουνταΐουι, γενικός γραμματέας του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου (CCG), που συνενώνει τις έξι αραβικές μοναρχίες του Κόλπου, δήλωσε πως πρόκειται για «παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2024 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.