Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
08.10.2024

Το Ισραήλ σφυροκοπά τη Γάζα ενώ συμπληρώνεται ένας χρόνος πολέμου

Τουλάχιστον 41.909 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί σε ισραηλινά πλήγματα στη Λωρίδα της Γάζας από τις 7 Οκτωβρίου 2023.
Το Ισραήλ σφυροκοπά τη Γάζα ενώ συμπληρώνεται ένας χρόνος πολέμου

Το Ισραήλ κλιμάκωσε την εναέρια και χερσαία επίθεσή του στη Γάζα με περισσότερες επιθέσεις κατά μαχητών της Χαμάς κατά την πρώτη επέτειο του πολέμου που κατέστρεψε το μεγαλύτερο μέρος του θύλακα και έχει αλλάξει για πάντα τις ζωές των Παλαιστινίων.

Από την πλευρά της, η Χαμάς δήλωσε ότι έπληξε το Τελ Αβίβ με ομοβροντία πυραύλων, με τις σειρήνες να ενεργοποιούνται στο κεντρικό τμήμα του Ισραήλ. Δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν ελαφριά, σύμφωνα με την ισραηλινή υπηρεσία ασθενοφόρων.

Η βροχή των ρουκετών κατέδειξε την ικανότητα της Χαμάς να αντεπιτίθεται παρά την παρατεταμένη ισραηλινή στρατιωτική επίθεση που έχει στόχο να καταστρέψει τις μαχητικές της δυνατότητες, έναν χρόνο μετά τη σοκαριστική εισβολή της Χαμάς στο νότιο Ισραήλ που πυροδότησε τον πόλεμο.

Ο μικρότερος σύμμαχος της Χαμάς,ο Ισλαμιστικός Τζιχάντ, δήλωσε ότι έπληξε τη Σντερότ, τη Νιρ Αμ και άλλες ισραηλινές πόλεις κοντά στη Γάζα με πυραύλους. Ο ισραηλινός στρατός δήλωσε ότι αναχαίτισε πέντε ρουκέτες που εκτοξεύθηκαν από τη Γάζα.

Μαχητές υπό την ηγεσία της Χαμάς επιτέθηκαν σε ισραηλινές πόλεις και κιμπούτς κοντά στα σύνορα στις 7 Οκτωβρίου του 2023, σκοτώνοντας 1.200 ανθρώπους και αιχμαλωτίζοντας άλλους 250, σύμφωνα με ισραηλινό απολογισμό.

Η στρατιωτική εκστρατεία του Ισραήλ που ακολούθησε στη Γάζα έχει στοιχίσει τη ζωή σε σχεδόν 42.000 Παλαιστίνιους, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας του θύλακα, έχει αναγκάσει σχεδόν το σύνολο των 2,3 εκατ. κατοίκων να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και έχει προκαλέσει επισιτιστική και υγειονομική κρίση.

Σήμερα ισραηλινά άρματα μάχης προέλασαν στην Τζαμπάλια, τον μεγαλύτερο από τους οκτώ ιστορικούς προσφυγικούς καταυλισμούς στη Λωρίδα της Γάζας, αφού τον περικύκλωσαν, δήλωσαν κάτοικοι. Λίγο μετά την ομοβροντία ρουκετών, ο ισραηλινός στρατός επέκτεινε την εντολή εκκένωσης της Τζαμπάλια για να συμπεριλάβει περιοχές στις βόρειες πόλεις Μπέιτ Χανούν και Μπέιτ Λαχίγια.

Οι κάτοικοι δήλωσαν ότι οι ισραηλινές δυνάμεις σφυροκοπούσαν την Τζαμπάλια από αέρος και ξηράς και υγειονομικοί δήλωσαν πως αρκετοί Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν, με τους διασώστες να μην είναι σε θέση να φθάσουν σε κάποια από τα θύματα.

Ο ισραηλινός στρατός δήλωσε ότι σκότωσε δεκάδες μαχητές και εξάρθρωσε στρατιωτικές υποδομές στην Τζαμπάλια, λέγοντας ότι η επιχείρηση θα συνεχιστεί για να αποφευχθεί η ανασύνταξη της Χαμάς.

Στην πόλη Ντέιρ αλ-Μπάλαχ, στο κεντρικό τμήμα του θύλακα, όπου έχουν καταφύγει ένα εκατομμύριο εκτοπισμένοι, ισραηλινή αεροπορική επίθεση έπληξε σκηνές εντός του χώρου του νοσοκομείου Αλ-Άκσα, τραυματίζοντας 11 ανθρώπους, δήλωσαν Παλαιστίνιοι υγειονομικοί. Ο ισραηλινός στρατός είπε ότι έπληξε μαχητές της Χαμάς που δρούσαν από κέντρο διοίκησης το οποίο βρισκόταν εντός του νοσοκομείου.

Η σημερινή ημέρα είναι η πρώτη επέτειος από την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου της Χαμάς, που οδήγησε σε μια πολυμέτωπη σύγκρουση σε όλη τη Μέση Ανατολή καθώς το Ισραήλ κλιμακώνει και την εκστρατεία του κατά της φιλοϊρανικής οργάνωσης Χεζμπολάχ στον Λίβανο.

Σήμερα στη Γάζα, Παλαιστίνιοι εξέφρασαν την απεγνωσμένη επιθυμία τους η ζωή τους να γίνει και πάλι όπως ήταν πριν από τον πόλεμο.

«Πριν από την 7η Οκτωβρίου, είχαμε όνειρα. Ως πατέρας, έχω έξι παιδιά, το μεγαλύτερο βάρος μου ήταν πώς να τους προσφέρω ένα σπίτι και να τα παντρέψω. Αλλά μετά την 7η Οκτωβρίου, αυτό εκμηδενίστηκε. Ύστερα από 58 χρόνια δουλειάς για μένα, το ίδιο όπως και για τον πατέρα μου –όλα έγιναν σκόνη και ερείπια», δήλωσε ο Αμπού Χασάν Σαχίν.

Ο Χάλεντ Μεσάαλ, πρώην ηγέτης της Χαμάς, κάλεσε σήμερα τις αραβικές και τις μουσουλμανικές χώρες να ανοίξουν «νέα μέτωπα αντίστασης (κατά του Ισραήλ) για χάρη της ελευθερίας και της αξιοπρέπειας (των Παλαιστινίων)».

popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2024 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.