Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
23.07.2024

Στις ΗΠΑ μεταβαίνει ο Νετανιάχου: «Το Ισραήλ θα είναι σύμμαχος των ΗΠΑ ανεξάρτητα από το ποιός θα εκλεγεί»

Διαδήλωση στο αεροδρόμιο από όπου ο Νετανιάχου θα αναχωρήσει για τις ΗΠΑ.
Στις ΗΠΑ μεταβαίνει ο Νετανιάχου: «Το Ισραήλ θα είναι σύμμαχος των ΗΠΑ ανεξάρτητα από το ποιός θα εκλεγεί»

«Το Ισραήλ θα είναι ο ισχυρότερος σύμμαχος των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή ανεξάρτητα από το ποιός θα εκλεγεί πρόεδρος τον Νοέμβριο», δήλωσε σήμερα ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους προτού μεταβεί αεροπορικώς στην Ουάσινγκτον, ο Νετανιάχου είπε ότι θα ευχαριστήσει τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν, ο οποίος χθες τερμάτισε την προεκλογική του εκστρατεία για την αμερικανική προεδρία, για όλα όσα έχει κάνει για το Ισραήλ.

Ο Τζο Μπάιντεν και ο Μπενιαμίν Νετανιάχου πρόκειται επίσης να συζητήσουν, σύμφωνα με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό, θέματα όπως η απελευθέρωση ομήρων που κρατούνται στη Γάζα και η εξάλειψη της Χαμάς.

Αντικυβερνητική διαδήλωση στο αεροδρόμιο

Την παραμονή της αναχώρησης του Νετανιάχου για την Ουάσιγκτον, εκατοντάδες Ισραηλινοί διαδήλωσαν χθες Κυριακή στο διεθνές αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν, κοντά στο Τελ Αβίβ.

Οι συμμετέχοντες στη διαδήλωση απαίτησαν ο Ισραηλινός πρωθυπουργός να μην ταξιδέψει στις ΗΠΑ προτού υπογράψει συμφωνία για την απελευθέρωση των δεκάδων ομήρων που εξακολουθεί να κρατά η Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, ανέφερε στην ψηφιακή της έκδοση η εφημερίδα Haaretz.

Ανάμεσα στους διαδηλωτές ήταν συγγενείς ομήρων.

Ο ανιψιός ομήρου της Χαμάς δήλωσε πως «οι περισσότεροι» πολίτες του Ισραήλ «ξέρουν ότι ο Νετανιάχου παίρνει αποφάσεις που εξυπηρετούν αποκλειστικά και μόνο το δικό του συμφέρον». Οι περισσότεροι Ισραηλινοί, επέμεινε, βλέπουν πως εγκαταλείπει τους ομήρους και σαμποτάρει τις έμμεσες διαπραγματεύσεις για την κήρυξη κατάπαυσης του πυρός και την απελευθέρωσή τους.

Οι κυβερνητικοί εταίροι του Νετανιάχου εναντιώνονται σε οποιαδήποτε παραχώρηση έναντι της Χαμάς και απειλούν αν γίνει τέτοια να ρίξουν την κυβέρνηση.

Σε περίπτωση που διεξάγονταν πρόωρες εκλογές στο Ισραήλ, οι δημοσκοπήσεις υποδεικνύουν πως το Λικούντ, το δεξιό κόμμα που κυβερνά στο Ισραήλ επικεφαλής συμμαχίας με κόμματα της άκρας δεξιάς και παρατάξεις υπερορθόδοξων εβραίων, δεν έχει πολλές πιθανότητες νίκης.

Ο Νετανιάχου προγραμματίζει να αναχωρήσει για την Ουάσιγκτον εντός της ημέρας.

Σχεδιάζει να συναντηθεί με τον απερχόμενο πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν αύριο Τρίτη.

Κατόπιν, μεθαύριο Τετάρτη, αναμένεται να εκφωνήσει ομιλία ενώπιον της ολομέλειας και των δυο σωμάτων του αμερικανικού Κογκρέσου.

Η ανακοίνωση του κ. Μπάιντεν πως αποσύρει την υποψηφιότητα για την επανεκλογή του ενόψει των εκλογών του Νοεμβρίου επισκιάζει την επίσκεψη του πρωθυπουργού του Ισραήλ.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2024 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.