Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
01.09.2024

Politico: «Ελλάδα, η χώρα που αφήνει τους ανθρώπους να ξεφύγουν από τη δικαιοσύνη»

Τι αναφέρει το δημοσίευμα του Politico για την Ελλάδα με αφορμή τους χειρισμούς της Δικαιοσύνης στα Τέμπη, το ναυάγιο της Πύλου και τις υποκλοπές.
Politico: «Ελλάδα, η χώρα που αφήνει τους ανθρώπους να ξεφύγουν από τη δικαιοσύνη»

«Κόλαφος» είναι το δημοσίευμα του Politico για «τη χώρα που φημίζεται για την επινόηση της δημοκρατίας», όπου ωστόσο υπάρχει μια αίσθηση ότι αυτή ξεφτίζει.

«Η Ελλάδα έχει βιώσει μια σειρά από σκάνδαλα που, αν και όλα είναι πολύ διαφορετικά, προσθέτουν την αίσθηση ότι η Δικαιοσύνη καταρρέει – και ότι αυτοί που βρίσκονται στην εξουσία δεν θέλουν να τη διορθώσουν. Ή χειρότερα, είναι ένοχοι», σημειώνει το δημοσίευμα,

«Υπάρχει μια αίσθηση συστηματικής και συντονισμένης προσπάθειας για την υποβάθμιση ορισμένων περιστατικών», δήλωσε ο Ανδρέας Ποττάκης, Συνήγορος του Πολίτη της Ελλάδας. Αυτό γεννά «υποψίες για απόπειρα συγκάλυψης» και αμέλεια που «θα μπορούσε να περιλαμβάνει πολιτική ηγεσία».

Στο επίκεντρο το δημοσιεύματος στάθηκε ο τρόπος με τον οποίο η ελληνική Δικαιοσύνη χειρίζεται τη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη, το ναυάγιο της Πύλου και το σκάνδαλο των υποκλοπών.

Για τις υποθέσεις αυτές το Politico επισημαίνει ότι η αντιπολίτευση, συγγενείς θυμάτων και ανεξάρτητοι ερευνητές κάνουν λόγο για συγκάλυψη και ισχυρίζονται ότι κρίσιμοι μάρτυρες εμποδίστηκαν, νομικά έγγραφα αγνοήθηκαν και θύματα παραγκωνίστηκαν. «Οι κοινοβουλευτικές έρευνες δεν έχουν κάνει τίποτα άλλο από το να θολώνουν τα νερά», αναφέρεται χαρακτηριστικά στο δημοσίευμα.

popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2024 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.