Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
19.08.2024

Πέθανε ο φροντμαν των «Great White», Τζακ Ράσελ

Ο Τζακ Ράσελ τραγουδιστής και ιδρυτικό μέλος του συγκροτήματος «Great White», πέθανε σε ηλικία 63 ετών.

Πέθανε ο φροντμαν των «Great White», Τζακ Ράσελ

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 63 ετών, ο Jack Russell, τραγουδιστής και ιδρυτής του αμερικανικού ροκ συγκροτήματος Great White, που γνώρισε επιτυχία τη δεκαετία του 1980.

Ο Jack Russell άφησε την τελευταία του πνοή την Πέμπτη 15 Αυγούστου, από ατροφία πολλαπλών συστημάτων (MSA) και άνοια με σωμάτια Lewy (LBD).

Οι Great White ιδρύθηκαν στο Λος Άντζελες το 1977. Το συγκρότημα έφτασε στην κορύφωση με πολλά άλμπουμ από τα μέσα έως τα τέλη της δεκαετίας του 1980, συμπεριλαμβανομένων των δίσκων «Once Bitten» (1987) και «Twice Shy» (1989), όπως και τα σινγκλ αυτών των άλμπουμ «Rock Me» και «Once Bitten, Twice Shy», που αποτελούσαν σημαντικό κομμάτι των προγραμμάτων των ραδιοφώνων και του MTV…

Τα δύο κορυφαία σινγκλ «Once Bitten, Twice Shy» και «The Angel Song» μπήκαν στις 40 top επιτυχίες του Billboard Hοt 100…

Ο Russell άφησε το συγκρότημα το 1996, αλλά επέστρεψε το 2001, όταν άρχισε να περιοδεύει με το όνομα Jack Russell’s Great White. 

Το συγκρότημα Great White ήταν το «αξιοθέατο» στο νυχτερινό κέντρο διασκέδασης «The Station» το 2003, όταν οι πυροτεχνουργοί του σόου, αρμόδιοι για τα εφέ, άναψαν μια φωτιά στην οροφή. Μέσα σε έξι λεπτά, ολόκληρο το κλαμπ τυλίχτηκε στις φλόγες, σκοτώνοντας 100 ανθρώπους – συμπεριλαμβανομένου του κιθαρίστα του συγκροτήματος Ty Longley – και τραυματίζοντας 230. Παραμένει το πιο θανατηφόρο ατύχημα με πυροτεχνήματα στην ιστορία των ΗΠΑ…

Η νομική αγωγή κατά πολλών μερών, συμπεριλαμβανομένων και των Great White, επιλύθηκε με διακανονισμούς έως το 2008.

Μετά από περισσότερες από τρεις δεκαετίες ως τραγουδιστής τους, ο Russell άφησε το συγκρότημα το 2011, χρησιμοποιώντας ξανά το όνομα Jack Russell’s Great White. Οι Great White συνέχισαν έκτοτε χωρίς τον Russell, ο οποίος αντικαταστάθηκε για πρώτη φορά από τον τραγουδιστή των XYZ, Terry Ilous, που παρέμεινε στο συγκρότημα μέχρι το 2018 όταν τον αντικατέστησε ο Mitch Malloy. Ο Malloy έφυγε το 2022 και αντικαταστάθηκε από τον Andrew Freeman, ενώ αργότερα ακολούθησε ο Brett Carlisle την ίδια χρονιά.

Σύμφωνα με τη wikipedia, από τον Αύγουστο του 2008, οι Great White υπολόγισαν ότι είχαν πουλήσει περίπου οκτώ εκατομμύρια δίσκους παγκοσμίως.

Ο Jack Russell άφησε πίσω του τη σύζυγό του, Heather Ann Russell, όπως και τον γιο του Matthew Hucko.

popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2024 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.