Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
19.07.2024

Μπανγκλαντές: 39 νεκροί και εκατοντάδες τραυματίες σε βίαια επεισόδια με την αστυνομία

Πάνω από 700 τραυματίες, ανάμεσά τους 30 δημοσιογράφοι - Διαδηλωτές πυρπόλησαν δημόσια κτήρια.
Μπανγκλαντές: 39 νεκροί και εκατοντάδες τραυματίες σε βίαια επεισόδια με την αστυνομία

Διαδηλωτές έβαλαν φωτιά σε δημόσια κτήρια στο Μπανγκλαντές χθες Πέμπτη, καθώς σε πολλές πόλεις της χώρας ξέσπασαν πολύνεκρες συγκρούσεις ανάμεσα σε φοιτητές και αστυνομικούς, σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας που δόθηκε στη δημοσιότητα στην πρωτεύουσα Ντάκα.

Στα εκτεταμένα βίαια επεισόδια που ξέσπασαν σε διάφορες πόλεις του Μπανγκλαντές τραυματίστηκαν μεταξύ άλλων τουλάχιστον 104 αστυνομικοί και 30 δημοσιογράφοι, μεταδίδει το ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο Independent Television.

Συνολικά, ανέφερε η ίδια πηγή, τραυματίστηκαν 702 άνθρωποι σε συγκρούσεις ανάμεσα στην αστυνομία και φοιτητές που διαδήλωναν σε 26 από τις 64 επαρχίες της χώρας της νοτιοανατολικής Ασίας.

Νωρίτερα, ιατρικές πηγές ανέφεραν πως οι άνθρωποι που τραυματίστηκαν στις ταραχές ενδέχεται να φθάνουν τους χίλιους, ενώ το Γαλλικό Πρακτορείο μετέδωσε πως καταμέτρησή του δείχνει πως σκοτώθηκαν 32 άνθρωποι μόνο χθες και συνολικά 39 από την έναρξη μαζικών κινητοποιήσεων με απαίτηση να καταργηθεί σύστημα ποσοστώσεων στις προσλήψεις στο δημόσιο που κατ’ αυτούς αποτελεί μέρος του πελατειακού συστήματος της πρωθυπουργού Σέιχ Χασίνα, 79 ετών.

«Κακοποιοί έβαλαν φωτιά, επιδόθηκαν σε βανδαλισμούς και καταστροφές» στις εγκαταστάσεις της δημόσιας τηλεόρασης BTV, στα κεντρικά γραφεία της εθνικής υπηρεσίας αντιμετώπισης καταστροφών, κτήρια της αστυνομίας και της δημόσιας διοίκησης, τονίζεται στην ανακοίνωση.

Η ανακοίνωση Τύπου συντάχθηκε το βράδυ της Πέμπτης, ενώ στη χώρα καταγραφόταν «σχεδόν απόλυτη» διακοπή της πρόσβασης στο διαδίκτυο.

«Μέχρι στιγμής, επιδείξαμε τη μέγιστη αυτοσυγκράτηση», τόνισε η αστυνομία, διαμηνύοντας πως αν συνεχιστούν τέτοιες καταστροφικές ενέργειες θα είναι «υποχρεωμένη» να προχωρήσει στη λήψη των «μέγιστων» μέτρων που προβλέπει ο νόμος.

Οι συμμετέχοντες στις κινητοποιήσεις, που είναι καθημερινές εδώ και μέρες, απαιτούν να τερματιστεί σύστημα ποσοστώσεων στις προσλήψεις στο δημόσιο που ωφελεί, όπως καταγγέλλουν, απόγονους μελών οργανώσεων που υποστηρίζουν την πρωθυπουργό Σέιχ Χασίνα, 76 ετών, στην εξουσία στο Μπανγκλαντές από το 2009.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2024 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.