Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
27.06.2022

Κι άλλα όπλα στέλνει η Ελλάδα στην Ουκρανία

Σύμφωνα με χθεσινές δηλώσεις του Αμερικανού υπουργού Άμυνας, η Ελλάδα είναι μια από τις περίπου 20 χώρες που θα προχωρήσουν σε νέα αποστολή όπλων στην εμπόλεμη Ουκρανία.
Κι άλλα όπλα στέλνει η Ελλάδα στην Ουκρανία

Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Λόιντ Όστιν, κατά τη χθεσινή ενημέρωση των δημοσιογράφων, ουσιαστικά διέψευσε τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο, καθώς αποκάλυψε ότι η Ελλάδα είναι ανάμεσα στις χώρες, όπως η Ιταλία, η Νορβηγία και η Πολωνία που συμφώνησαν να στείλουν κι άλλο στρατιωτικό υλικό στην Ουκρανία.

«Περίπου 20 χώρες ανακοίνωσαν νέα πακέτα βοήθειας και πολλές χώρες δίνουν πυρομαχικά πυροβολικού, συστήματα παράκτιας άμυνας, άρματα μάχης και άλλα τεθωρακισμένα οχήματα που είναι κρίσιμης σημασίας. Άλλες δεσμεύτηκαν για την εκπαίδευση των δυνάμεων της Ουκρανίας και τη διατήρηση των στρατιωτικών της συστημάτων», είπε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με όσα είπε ο Όστιν, η Ελλάδα αναμένεται να στείλει εκ νέου στρατιωτικό υλικό στην Ουκρανία, το οποίο θα περιλαμβάνει συστήματα πυροβολικού και πυρομαχικά.

«Σήμερα, πολλές χώρες ανακοίνωσαν νέες δωρεές συστημάτων πυροβολικού και πυρομαχικών που είναι ζωτικής σημασίας, μεταξύ των οποίων η Ιταλία, η Ελλάδα, η Νορβηγία και η Πολωνία», δήλωσε ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ.

Σημειώνεται ότι ο κ. Παναγιωτόπουλος είχε δηλώσει πρόσφατα από το βήμα της Βουλής ότι η Ελλάδα δεν θα στείλει επιπλέον όπλα στην Ουκρανία. «Δεν υπάρχει περίπτωση να αποδυναμώσουμε οποιοδήποτε σύστημα άμυνας, ιδίως στα νησιά για να το πάρουμε από εκεί και να το στείλουμε στην Ουκρανία. Δεν θα αποδυναμώσουμε την άμυνα του ελληνικού εδάφους για να το στείλουμε στην Ουκρανία», είχε δηλώσει χαρακτηριστικά.

Την αντίθεση του στην εκ νέου αποστολή οπλισμού της Ελλάδας στην Ουκρανία, άλλωστε, έχει εκφράσει και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνος Φλώρος, δηλώνοντας ότι «δεν θα αποδυναμωθεί η άμυνα των νησιών για να σταλούν όπλα στην Ουκρανία».

Οι τελευταίες εξελίξεις λαμβάνουν χώρα στη σκιά της επίσκεψης του Κ. Μητσοτάκη στις ΗΠΑ. Υπενθυμίζεται ότι η Ελλάδα έχει ήδη στείλει στα τέλη Φεβρουαρίου στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία.

popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2022 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.