Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
30.01.2024

Κατάρ: Ξεκινά το πρωί της Παρασκευής η εκεχειρία Ισραήλ και Χαμάς

Η κατάπαυση του πυρός στη Γάζα και η απελευθέρωση ομήρων θα ξεκινήσουν την Παρασκευή.
Κατάρ: Ξεκινά το πρωί της Παρασκευής η εκεχειρία Ισραήλ και Χαμάς

Από τις 7 το πρωί αύριο, Παρασκευή, θα τεθεί σε ισχύ η ανακωχή στον πόλεμο μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς, ενώ μια πρώτη ομάδα 13 ομήρων θα απελευθερωθεί στις 4 το απόγευμα, ανακοινώθηκε πριν από λίγο από το υπουργείο Εξωτερικών του Κατάρ. Την έναρξη της συμφωνηθείσας ανακωχής επιβεβαίωσε η παλαιστινιακή ισλαμιστική οργάνωση που διοικεί τη Λωρίδα της Γάζας.

Όπως έγινε γνωστό από το υπουργείο Εξωτερικών του Κατάρ, έχει παραδοθεί ήδη η λίστα με τα ονόματα των ομήρων που πρόκειται να απελευθερωθούν από τη Χαμάς. Εκπρόσωπος του υπουργείου υπογράμμισε ότι αναμένεται από την ισραηλινή πλευρά η αποφυλάκιση παλαιστινίων κρατουμένων. Φορτηγά με ανθρωπιστική βοήθεια θα εισέλθουν στον παλαιστινιακό θύλακα μετά την έναρξη της συμφωνηθείσας παύσης πυρός, συμπλήρωσε.

Ο Νετανιάχου κατηγορεί τον… ΟΗΕ για καθυστερήσεις στην παροχή βοήθειας στη Γάζα

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου κατηγόρησε σήμερα τα Ηνωμένα Έθνη ότι κινούνται με αργούς ρυθμούς για να αντιμετωπίσουν την κλιμακούμενη ανθρωπιστική κρίση στη Γάζα, τονίζοντας ότι οι εργαζόμενοι σε υπηρεσίες του ΟΗΕ δεν έχουν εισέλθει σε μια καθορισμένη «ασφαλή ζώνη» για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες.

«Δεν έχω δει ακόμη την προσπάθεια που θα ήθελα να δω από την πλευρά των Ηνωμένων Εθνών και διεθνών οργανισμών», τόνισε ο Νετανιάχου κατά τη συνάντησή του με τους πρωθυπουργούς της Ισπανίας και του Βελγίου που πραγματοποιούν επίσκεψη στο Ισραήλ, σύμφωνα με το απομαγνητοφωνημένο κείμενο στα εβραϊκά για τη συνάντηση που εξέδωσε το γραφείο του.

Παράλληλα εξέφρασε την ελπίδα για την απελευθέρωση των ομήρων που κρατά η Χαμάς, αναφέροντας ότι υπάρχουν πολλές προκλήσεις για να επιτευχθεί αυτό.

«Ελπίζουμε να απελευθερώσουμε τους ομήρους μας, υπάρχουν πολλές προκλήσεις για να το πετύχουμε αυτό», τόνισε. «Ελπίζουμε να απελευθερώσουμε την πρώτη ομάδα και μετά από αυτό, δεσμευόμαστε να τους απελευθερώσουμε όλους», συμπλήρωσε ο Νετανιάχου.

Μια συμφωνία κατάπαυσης του πυρός στην οποία κατέληξαν Ισραήλ και Χαμάς για την απελευθέρωση 50 ομήρων με αντάλλαγμα την αποφυλάκιση 150 Παλαιστίνιων κρατουμένων και τετραήμερη παύση των εχθροπραξιών δεν τέθηκε, όπως αναμενόταν, σήμερα σε εφαρμογή, με Ισραηλινούς αξιωματούχους να αναφέρουν ότι η συμφωνία δεν θα τεθεί σε ισχύ νωρίτερα από αύριο, Παρασκευή.

popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2024 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.