Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
28.09.2022

Καμπάνια του υπουργείου Ισότητας της Ισπανίας ενάντια στο body shaming

"Όλα τα σώματα είναι σώματα για παραλία".
Καμπάνια του υπουργείου Ισότητας της Ισπανίας ενάντια στο body shaming

Το υπουργείο ισότητας της Ισπανίας ξεκίνησε μια δημιουργική καλοκαιρινή εκστρατεία που ενθαρρύνει τις γυναίκες όλων των σχημάτων και μεγεθών να βγουν στην παραλία, με το σύνθημα: “Το καλοκαίρι είναι και δικό μας”.

Η πολύχρωμη διαφημιστική φωτογραφία της καμπάνιας απεικονίζει πέντε γυναίκες διαφορετικού σωματότυπου, ηλικίας και εθνικότητας να απολαμβάνουν μια μέρα στον ήλιο. “Το καλοκαίρι είναι και δικό μας”, αναφέρεται χαρακτηριστικά. “Απολαύστε το όπως, όπου και με όποιον θέλετε”. Στην καμπάνια εμφανίζεται επίσης μια γυναίκα που έχει υποβληθεί σε μαστεκτομή, τόπλες.

“Όλα τα σώματα είναι σώματα παραλίας”, δήλωσε η Ione Belarra, υπουργός κοινωνικών δικαιωμάτων του αριστερού κόμματος των Podemos, όπως αναφέρει ο Guardian. “Όλα τα σώματα υπάρχουν και έχουμε το δικαίωμα να απολαμβάνουμε τη ζωή όπως είμαστε, χωρίς ενοχές ή ντροπή. Το καλοκαίρι είναι για όλους!”

Η Antonia Morillas, επικεφαλής του Ισπανικού Ινστιτούτου Γυναικών και της οργάνωσης που βρίσκεται πίσω από την πρωτοβουλία, δήλωσε ότι οι σωματικές προσδοκίες επηρεάζουν την αυτοεκτίμηση των γυναικών και τους στερούν τα δικαιώματά τους.

Ποικίλα σώματα, απαλλαγμένα από τα στερεότυπα των φύλων, που καταλαμβάνουν όλους τους χώρους. Το καλοκαίρι ανήκει και σε εμάς. Ελεύθερα, ίσα και διαφορετικά”, έγραψε στο Twitter την Τετάρτη μαζί με μια φωτογραφία της εκστρατείας.

Το ινστιτούτο για τις γυναίκες δήλωσε: “Η εκστρατεία είναι μια από τις σημαντικότερες εκστρατείες που έχουν γίνει ποτέ: “Σήμερα κάνουμε πρόποση για ένα καλοκαίρι για όλους, χωρίς στερεότυπα και αισθητική βία κατά των σωμάτων μας”.

Όταν ο ηγέτης του ισπανικού κομμουνιστικού κόμματος Cayo Lara δήλωσε ότι η εκστρατεία ήταν παράλογη και προσπαθούσε να “δημιουργήσει ένα πρόβλημα εκεί που δεν υπάρχει”, το Podemos αντέδρασε σε ένα tweet γράφοντας: “Αν τα σώματα σας ενοχλούν, μπορείτε να μείνετε σπίτι σας και να τουιτάρετε“.

 (Πηγή. Φωτογραφία: ©Instituto de Las Mujeres)

popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2022 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.