Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
27.09.2024

Γάζα: Πολύνεκρες ισραηλινές επιθέσεις στον παλαιστινιακό θύλακα

Περισσότεροι από 41.490 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί στη Λωρίδα της Γάζας, στην πλειονότητά τους γυναίκες και παιδιά.
Γάζα: Πολύνεκρες ισραηλινές επιθέσεις στον παλαιστινιακό θύλακα

Ο στρατός του Ισραήλ έπληξε στόχους στο βόρειο και νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας σήμερα, με Παλαιστίνιους υγειονομικούς να κάνουν λόγο για τουλάχιστον 17 νεκρούς στη διάρκεια της νύκτας από τα ισραηλινά πλήγματα στον παλαιστινιακό θύλακα.

Γιατροί δήλωσαν ότι υπάρχουν νεκροί από τις ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές στην Ντέιρ αλ Μπάλα, στο κεντρικό τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, και στη Χαν Γιούνις και τη Ράφα, στο νότιο τμήμα.

Οι ένοπλες πτέρυγες της Χαμάς και του Ισλαμικού Τζιχάντ επεσήμαναν ότι μαχητές τους επιτέθηκαν στις ισραηλινές δυνάμεις στην κεντρική Λωρίδα της Γάζας με πολλά βλήματα όλμων. Η Χαμάς πρόσθεσε ότι μέλη της έπληξαν τον ισραηλινό στρατό και στη Χαν Γιούνις.

Στο μεταξύ κάτοικοι δήλωσαν ότι οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις επιχειρούν στη Ράφα και τη Ζεϊτούν, προάστιο της πόλης της Γάζας, και έχουν ανατινάξει πολλά σπίτια και στις δύο περιοχές.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Χαμάς, από τις 7 Οκτωβρίου και την έναρξη του πολέμου με το Ισραήλ περισσότεροι από 41.490 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί στη Λωρίδα της Γάζας, στην πλειονότητά τους γυναίκες και παιδιά.

Η ένταση των επιχειρήσεων του Ισραήλ στη Γάζα δεν έχει μειωθεί, παρά το γεγονός ότι οι εχθροπραξίες με τη Χεζμπολάχ στον Λίβανο έχουν οξυνθεί τις τελευταίες ημέρες.

Πολύμηνες διπλωματικές προσπάθειες με στόχο την επίτευξη εκεχειρίας στη Γάζα δεν έχουν αποφέρει καρπούς, καθώς το Ισραήλ να αρνείται οποιαδήποτε συμφωνία που θα προβλέπει τον τερματισμό των επιχειρήσεών του χωρίς την πλήρη ήττα της Χαμάς.

Τις τελευταίες ημέρες η σύγκρουση έχει εξαπλωθεί στα σύνορα Λιβάνου- Ισραήλ. Οι ισραηλινές δυνάμεις έχουν εξαπολύσει τις σφοδρότερες αεροπορικές επιδρομές εδώ και σχεδόν δύο δεκαετίες εναντίον στόχων της Χεζμπολάχ στον Λίβανο, ενώ το σιιτικό λιβανέζικο κίνημα απαντά με πλήγματα εναντίον του Ισραήλ.

Χθες οι ΗΠΑ, η Γαλλία και άλλες χώρες ζήτησαν να κηρυχθεί αμέσως κατάπαυση του πυρός διάρκειας 21 ημερών στις εχθροπραξίες στα σύνορα Ισραήλ- Λιβάνου, ενώ πρόσθεσαν ότι στηρίζουν μια εκεχειρία και στη Γάζα.

EPA/MOHAMMED SABER

Ελπίδες ειρήνης

Στη Γάζα πολλοί Παλαιστίνιοι εξέφρασαν την ελπίδα ότι τυχόν κατάπαυση του πυρός μεταξύ του Ισραήλ και της Χεζμπολάχ θα τερματίσει και τις συγκρούσεις στον παλαιστινιακό θύλακα.

«Από τις 8 Οκτωβρίου ο Χασάν Νασράλα (σ.σ. επικεφαλής της Χεζμπολάχ) θέτει ως όρο για τον τερματισμό των πληγμάτων της Χεζμπολάχ τον τερματισμό των ισραηλινών εγκλημάτων και του πολέμου στη Γάζα. Αυτή είναι μια μεγάλη πύλη ελπίδας ότι η ειρήνη ενδέχεται να επικρατήσει στον Λίβανο και στη Γάζα», δήλωσε ο Τάμερ αλ Μπουράι, ένας Παλαιστίνιος επιχειρηματίας από την πόλη της Γάζας ο οποίος έχει εκτοπιστεί στη Χαν Γιούνις.

«Είμαστε αλληλέγγυοι με τους ανθρώπους στον Λίβανο και δεν ευχόμαστε κανείς να πληγεί όπως η Γάζα», πρόσθεσε.

Κάποιοι έχουν εκφράσει την ανησυχία ότι μια συμφωνία μόνο με τον Λίβανο θα επιτρέψει στο Ισραήλ να επικεντρωθεί στις στρατιωτικές του επιχειρήσεις στη Γάζα, όμως ο Άμπεντ Αμπού Μουστάφα, κάτοικος της πόλης της Γάζας, δήλωσε ότι ελπίζει πως ο Νασράλα να συνεχίσει να στηρίζει τον παλαιστινιακό θύλακα.

«Είμαστε βέβαιοι ότι ο Νασράλα δεν θα δεχθεί μια συμφωνία που δεν θα περιλαμβάνει τη Γάζα, έχει μιλήσει πολλές φορές για την ενότητα των αξόνων της επανάστασης», εξήγησε.

Ο «άξονας της επανάστασης» αναφέρεται σε οργανώσεις, μεταξύ των οποίων η Χεζμπολάχ, που στηρίζονται από το Ιράν και οι οποίες εξαπολύουν επιθέσεις εναντίον του Ισραήλ μετά την 7η Οκτωβρίου.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2024 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.