Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
19.10.2024

Γάζα: Η Χαμάς επιβεβαιώνει ότι σκοτώθηκε ο Γιαχία Σινουάρ

Ο θάνατος του ηγέτη της Χαμάς δημιουργεί ευκαιρίες για κατάπαυση του πυρός, δήλωσε ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας.
Γάζα: Η Χαμάς επιβεβαιώνει ότι σκοτώθηκε ο Γιαχία Σινουάρ

Ο ηγέτης της Χαμάς Γιαχία Σινουάρ, αρχιτέκτονας των επιδρομών της οργάνωσης τον Οκτώβριο του 2023 στο νότιο Ισραήλ που έγιναν η πλέον αιματηρή ημέρα στην ιστορία της χώρας, σκοτώθηκε στη μάχη, δήλωσε σήμερα ο Χαλίλ Αλ-Χάγια, δεύτερος στην ιεραρχία της Χαμάς στη Γάζας και βασικός διαπραγματευτής της οργάνωσης.

«Θρηνούμε τον θάνατο του μεγάλου ηγέτη, του μάρτυρα αδελφού, Γιαχία Σινουάρ, Αμπού Ιμπραχίμ», δήλωσε ο Χαλίλ Αλ-Χάγια, αξιωματούχος της Χαμάς με έδρα το Κατάρ, σε βίντεο που μεταδόθηκε στο Al Jazeera.

Σημειώνεται ότι ο Σινουάρ ήταν γνωστός και ως Αμπού Ιμπραχίμ.

Ο Χαλίλ Αλ-Χάγια τόνισε ότι ο θάνατος του Σινουάρ απλώς θα «ενδυναμώσει» την παλαιστινιακή ισλαμιστική οργάνωση και την αντίστασή της.

Παράλληλα δήλωσε ότι οι Ισραηλινοί όμηροι που κρατούνται στη Λωρίδα της Γάζας δεν θα επιστρέψουν μέχρι να σταματήσει η «επιθετικότητα» στον πολιορκημένο παλαιστινιακό θύλακα και να αποσυρθούν οι ισραηλινές δυνάμεις.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες κάλεσαν το Ισραήλ, τη Χαμάς και τη Χεζμπολάχ να δράξουν τις ευκαιρίες για αλλαγή μετά τον θάνατο του ηγέτη της Χαμάς Γιαχία Σινουάρ, δήλωσε σήμερα ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Λόιντ Όστιν.

«Θα δούμε πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα» δήλωσε ο Όστιν, όταν ρωτήθηκε για τον όρκο του ισραηλινού πρωθυπουργού Μπένιαμιν Νετανιάχου ότι θα συνεχίσει να μάχεται.

«Αλλά σαφώς υπάρχουν ευκαιρίες για αλλαγή κατεύθυνσης, και ελπίζουμε ότι, ξέρετε, τα μέρη θα το εκμεταλλευθούν αυτό τόσο στο Λίβανο όσο στη Γάζα».

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε χθες ότι ο Σινουάρ, αρχιτέκτονας της περσινής διασυνοριακής επίθεσης της Χαμάς κατά του Ισραήλ, σκοτώθηκε σε επιχείρηση στη νότια Λωρίδα της Γάζας την Τετάρτη.

Ο Όστιν δήλωσε επίσης ότι οι αμερικανικές δυνάμεις στη Μέση Ανατολή είναι έτοιμες να υποστηρίξουν την άμυνα του Ισραήλ.

popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2024 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.