Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
30.09.2022

Γάζα: Δεκάδες οι νεκροί από τις αεροπορικές επιδρομές του Ισραήλ

Τουλάχιστον 29 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στο στο πλαίσιο της ισραηλινής «προληπτικής επιχείρησης».
Γάζα: Δεκάδες οι νεκροί από τις αεροπορικές επιδρομές του Ισραήλ

Σύμφωνα με Ισραηλινών αξιωματούχο, από την Παρασκευή έχουν εκτοξευτεί από τη Γάζα περίπου 400 ρουκέτες κατά ισραηλινού εδάφους. Όπως υποστηρίζει το Ισραήλ, πρόκειται για επιχείρηση λόγω «άμεσης απειλής» από την Ισλαμική Τζιχάντ (PIJ).

Όπως προειδοποιεί ο στρατός, η τελευταία αυτή επιχείρηση, με την κωδική ονομασία Breaking Dawn, ενδέχεται να έχει διάρκεια μιας εβδομάδας. 

Τη δεύτερη ημέρα ανάφλεξης της βίας στην περιοχή, νεκρός έπεσε ο ηγέτης του PIJ Χαλέντ Μανσούρ κατά τη διάρκεια αεροπορικής επίθεσης σε σπίτι στη Ράφα, στα νότια της Γάζας. 

Ο διοικητής είχε επιζήσει από άλλες πέντε απόπειρες δολοφονίας από τον ισραηλινό στρατό που τον κατηγορεί για τον σχεδιασμό στρατιωτικών επιχειρήσεων εκτός Γάζας. 

Ο θάνατός του έρχεται μετά τη φονική επιδρομή κατά του Ταϊσέρ Τζαμπάρι, ακόμη ενός κορυφαίου στελέχους της Ισλαμικής Τζιχάντ. 

Δεκάδες άλλα μέλη της οργάνωσης συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια εφόδων στη Δυτική Όχθη, σύμφωνα με το Ισραήλ. 

Φόβοι για νέα, μεγάλης έκτασης σύρραξη

Οι σειρήνες ήχησαν χθες στο Τελ Αβίβ, αλλά και σε πολλές πόλεις του ισραηλινού Νότου, και σήμερα από το πρωί στην Ιερουσαλήμ. 

Το νέο κύμα εχθροπραξιών προκαλεί φόβους στους κατοίκους της Γάζας πως βρίσκονται προ ακόμη μιας σύρραξης, της πέμπτης μεγάλης κλίμακας στη Λωρίδα της Γάζας από το 2007 οπότε και ανέλαβε τον έλεγχο της περιοχής η Χαμάς. 

Χθες, δεκάδες άνθρωποι σχημάτισαν ουρές μπροστά από φούρνους και οπωροπωλεία, υπό το φόβο κλιμάκωης, ενώ η τοπική αρχή ενέργειας, ανήμπορη να τροφοδοτήσει τον σταθμό ενέργειας με καύσιμα, σταμάτησε τη λειτουργία της μέρα μεσημέρι. 

ΠΗΓΗ

popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2022 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.