Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
07.10.2024

Δυτική Οχθη: Έξι νεκροί σε επιδρομή του Ισραήλ σε καταυλισμό προσφύγων

Ο πόλεμος θα διαρκέσει πολλούς μήνες ακόμη, λέει το Ισραήλ.
Δυτική Οχθη: Έξι νεκροί σε επιδρομή του Ισραήλ σε καταυλισμό προσφύγων

Επιχείρηση του ισραηλινού στρατού σε καταυλισμό Παλαιστινίων προσφύγων στο βόρειο τμήμα της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον έξι Παλαιστίνιους και τραυμάτισε αρκετούς άλλους, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της Παλαιστινιακής Αρχής.

«Έξι μάρτυρες σκοτώθηκαν από την κατοχή (σ.σ. το Ισραήλ), ενώ άλλοι σοβαρά τραυματίες διακομίστηκαν στο γενικό κρατικό νοσοκομείο Θάμπετ Θάμπετ της Τουλκαρέμ», συνόψισε το υπουργείο σε σύντομη ανακοίνωσή του.

Σύμφωνα με το παλαιστινιακό επίσημο πρακτορείο ειδήσεων WAFA, οι έξι σκοτώθηκαν σε ισραηλινά αεροπορικά πλήγματα στον καταυλισμό Νουρ Σαμς, κοντά στην πόλη Τουλκαρέμ, όπου αναπτύχθηκαν επίσης χερσαία στοιχεία του Τσαχάλ.

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Eye On Palestine (@eye.on.palestine)

Ο ισραηλινός στρατός δεν έκανε κανένα σχόλιο για τις πληροφορίες αυτές.

Πάνω από 300 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη σε επιδρομές Ισραηλινών στρατιωτικών ή εβραίων εποίκων αφότου ξέσπασε ο πόλεμος Ισραήλ/Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας την 7η Οκτωβρίου, σύμφωνα με καταμέτρηση της Παλαιστινιακής Αρχής.

Ισραήλ: «Ο πόλεμος θα διαρκέσει ακόμη πολλούς μήνες»

Ο πόλεμος εναντίον της Χαμάς στην αιματοβαμμένη Λωρίδα της Γάζας «θα διαρκέσει επί πολλούς μήνες ακόμη» δήλωσε χθες ο αρχηγός του γενικού επιτελείου στρατού του Ισραήλ, Χερζί Χαλεβί.

«Οι στόχοι αυτού του πολέμου δεν είναι εύκολο να επιτευχθούν. Ο πόλεμος θα κρατήσει ακόμη πολλούς μήνες», είπε ο Χαλεβί σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, μετά τη συνάντηση που είχε με στρατιώτες στη Λωρίδα της Γάζας. «Δεν υπάρχει σύντομος δρόμος για να διαλύσεις μια τρομοκρατική οργάνωση. Θα φτάσουμε στην ηγεσία της Χαμάς», διαβεβαίωσε.

Ο υπουργός Στρατηγικών Υποθέσεων του Ισραήλ Ρον Ντέρμερ αναμένεται να συναντηθεί σήμερα στην Ουάσινγκτον με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν και τον σύμβουλο εθνικής ασφάλειας του Λευκού Οίκου Τζέικ Σάλιβαν για να συζητήσουν την κατάσταση στη Γάζα και την επιστροφή των ομήρων.

Από τη Δαμασκό ως την Υεμένη

Οι ανησυχίες πως ο πόλεμος θα εξαπλωθεί εντείνονται, κυρίως εξαιτίας ενεργειών οργανώσεων που πρόσκεινται στο Ιράν, όπως η Χεζμπολά του Λιβάνου ή οι Χούθι της Υεμένης, που όπως η Τεχεράνη υποστηρίζουν τη Χαμάς.

Στα σύνορα Ισραήλ/Λιβάνου, ισραηλινοί στρατιωτικοί τραυματίστηκαν χθες Τρίτη από πυρά της Χεζμπολά. Ενώ οι σιίτες αντάρτες Χούθι ανέλαβαν την ευθύνη για επίθεση με drone εναντίον πλοίου στην Ερυθρά Θάλασσα και για την εκτόξευση πυραύλου, ο οποίος αναχαιτίστηκε, προς την κατεύθυνση του Ισραήλ.

Το τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Καχέρα μετέδωσε ότι «ιπτάμενο αντικείμενο» καταστράφηκε «δύο χιλιόμετρα ανοικτά των ακτών της Ντάχαμπ», αιγυπτιακής λουτρόπολης περίπου 150 χιλιόμετρα νότια από τα σύνορα με το Ισραήλ.

Οι ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ, που περιπολούν στην Ερυθρά Θάλασσα για να προστατεύουν κυρίως εμπορικά πλοία από τις επιθέσεις των Χούθι, ανακοίνωσαν πως κατέστρεψαν χθες δώδεκα drones και πέντε πυραύλους των σιιτών ανταρτών.

Οι επιθέσεις που αποδίδονται σε φιλοϊρανικές ένοπλες οργανώσεις εναντίον αμερικανικών στρατευμάτων εξάλλου έχουν πολλαπλασιαστεί στο Ιράκ και στη Συρία από τη 17η Οκτωβρίου. Σε αντίποινα, οι ΗΠΑ έπληξαν τρεις εγκαταστάσεις χρησιμοποιούμενες από τους φιλοϊρανούς τις πρώτες πρωινές ώρες χθες, σκοτώνοντας τουλάχιστον ένα μέλος τους.

Τα συμβάντα αυτά ακολούθησαν την κατηγορία του Ιράν ότι το Ισραήλ σκότωσε υψηλόβαθμο αξιωματικό των Φρουρών της Επανάστασης, τον Ραζί Μουσαβί, σε βομβαρδισμό στη Συρία.

Η Τεχεράνη ορκίστηκε να εκδικηθεί τον θάνατό του.

popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2024 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.