Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
NEWS
06.12.2020

Τσιόδρας: «Έχουμε μπροστά μας δύσκολους μήνες. Ξέρουμε ότι θα είναι χειρότερα»

Έκτακτη ενημέρωση από Τσιόδρα-Χαρδαλιά-Μαγιορκίνη μετά την ανακοίνωση των 1.259 κρουσμάτων.

Τσιόδρας: «Δεν έχω χαρτιά μπροστά μου. Ιστορική ημέρα με μνήμες ανδρειοσύνης. Η γλώσσα της καρδιάς μιλάει περισσότερο. Η φωνή της συνείδησης. Είναι αδύνατον να ελεγχθεί η διασπορά του ιού. Δεν χάνουμε όμως την ελπίδα μας. Το απαγορευτικό έχει τεράστιες συνέπειες για την κοινωνία που δεν έχουν αξιολογηθεί ακόμα. Αυξάνονται οι συζητήσεις για ακόμα και αυτήν την επιλογή στην Ευρώπη. Κοιτάμε να έχουμε όσο το δυνατόν πιο ανεκτά μέτρα για να αποφύγουμε το lockdown. Δεν μπορούμε να μπούμε στην προσωπική επιλογή του απέναντι.

Πιέζεται το ΕΣΥ, ιδιαίτερα στη Βόρεια Ελλάδα. Έχουμε μπροστά μας δύσκολους μήνες. Ξέρουμε ότι θα είναι χειρότερα. Να μιλήσει η φωνή της συνείδησης. Η αθώα και ανέμελη συμπεριφορά των νέων να μην συσχετιστεί με τη μετάδοση της νόσου. Το δεύτερο κύμα είναι χειρότερο. Το περιμέναμε. Δεν υπάρχει ανοσία στον πληθυσμό. Ο λόγος για την ευθύνη κουράζει.

Ελπίζω ότι το εμβόλιο θα έρθει, πιο γρήγορα από ότι περιμένουμε. Υπάρχει ελπίδα. Δοκιμάζονται και φάρμακα. Δεν στεκόμαστε όμως αδιάφοροι στη διασπορά του ιού. Ως επιστήμονες είμαστε εδώ, παρακολουθούμε τον ιό. Δυστυχώς παραβιάζονται οι προσωπικές μας ελευθερίες. Είναι η μοναδική μας επιλογή, όπως και η μάσκα.

Η επιλογή είναι να μην μεταφέρω τη νόσο. Στα Μέσα Μεταφοράς είναι ασφυκτικές συνθήκες το γνωρίζω. Προσπαθήστε να αποφύγετε το συνωστισμό. Ξέρουμε ότι δεν μπορούν να γίνουν επενδύσεις τώρα.

Δεν υπάρχουν όρια. Ο ιός δεν σέβεται. Τον διασπείρεις στο διπλανό σου. Γίνεται μία τεράστια προσπάθεια ιχνηλάτησης. Όσες στενές επαφές βρίσκονται, αυξάνονται οι πιθανότητες να ελέγξουμε την επιδημία.

Να γίνουμε παραδείγματα στα παιδιά μας. Δεν είμαι δάσκαλος ούτε καθηγητής. Μαθητής είμαι. Δουλεύω 19 ώρες την ημέρα. Απαιτούνται όμως θυσίες. Οι πρόγονοί μας την έκαναν πριν 80 χρόνια.

Τα μέτρα δεν είναι πανάκεια. Δεν έχουν δοκιμαστεί εκτεταμένα. Αξιολογούνται ακόμα και τώρα. Τα μέτρα δουλεύουν  γρήγορα στην επαρχία. Είμαστε έτοιμοι να υιοθετήσουμε μέτρα παραπάνω ώστε να αποφύγουμε το lockdown και να περιορίσουμε τη διασπορά.  Το lockdown είναι η τελευταία επιλογή».

Χαρδαλιάς: «Την εβδομάδα που μας πέρασε είχαμε μέσο όρο 700 περίπου νέα κρούσματα. Σήμερα έγιναν πάνω από 25000 τεστ. Βασικό σημείο έξαρσης η βόρεια Ελλάδα. Πρέπει άμεσα να ανακόψουμε την εξάπλωση του ιού, ιδίως στις επιβαρυμένες περιοχές.

Ιωάννινα: Περνά στο κόκκινο επίπεδο συναγερμού από την Πέμπτη.  Σέρρες: Περνά στο κόκκινο επίπεδο συναγερμού από την Πέμπτη. Ανεβαίνουν επίσης επίπεδο συναγερμού η Νάξος και η Ροδόπη, στο επίπεδο 3

Η Δράμα ανεβαίνει στο επίπεδο 2. Η κατάσταση σε Θεσσαλονίκη και Λάρισα είναι οριακή. Η μέχρι σήμερα εμπειρία μας δείχνει ότι όπου τηρούνται τα μέτρα, ο ιός δεν εξαπλώνεται. Γίνονται πιο εντατικοί από την τήρηση των μέτρων. Δοξολογίες θα γίνουν αλλά με αυστηρή τήρηση των μέτρων. Πρέπει να αποφευχθούν σκηνές συγχρωτισμού. Η κατάσταση γίνεται πιο δύσκολη όσο πλησιάζουμε στο χειμώνα. Χρειάζεται επαγρύπνηση. Δεν είναι υπόθεση της αστυνομίας. Είναι θέμα ατομικής και συλλογικής ευθύνης».

Μαγιορκίνης: «Η επιδημία εκτινάχθηκε, εκθετική αύξηση προ των πυλών. Το δεύτερο κύμα σε παγκόσμια κλίμακα παρουσιάζει υψηλή δυναμική και ειδικά στην Ευρώπη εξαπλώνεται με ρυθμό 210.000 διαγνώσεις ανά ημέρα».

© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2020 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.