Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
26.11.2022

Τι λέει το προφίλ σου στο Facebook για ‘σένα;

Για να δούμε τι θα δούμε...
Τι λέει το προφίλ σου στο Facebook για ‘σένα;

Συνήθως χρησιμοποιούμε το Facebook σαν εργαλείο για να κατασκοπεύουμε τους άλλους, αλλά το προφίλ μας τελικά λέει πολλά για εμάς τους ίδιους.

Σύμφωνα με μια έρευνα από το Πανεπιστήμιο Μπρουνέλ, η δραστηριότητα στο Facebook μπορεί να φανερώσει πολλά για την προσωπικότητα κάποιου, όπως το πόση αυτοπεποίθηση έχει ή πόσο ναρκισσιστής είναι. Οι άνθρωποι τείνουμε να δημοσιεύουμε ακολουθώντας την «γραμμή» μιας από τις 5 μεγάλες κατηγορίες  προσωπικότητας: 

  • εξωστρέφεια,
  • ανοιχτός χαρακτήρας,
  • τερπνότητα,
  • νεύρωση και
  • ευσυνειδησία.

Διαπιστώθηκε λοιπόν ότι:

-Οι νευρωτικοί άνθρωποι χρησιμοποιούν το Facebook για να λάβουν την επιβεβαίωση από τους άλλους.

-Οι ναρκισσιστές ενημερώνουν για τα επιτεύγματά τους, την διατροφή και την άσκηση, και αποζητούν την προσοχή και την επιβεβαίωση μέσω ενός μεγάλου αριθμού likes.

-Οι ανοιχτοί, περίεργοι και δημιουργικοί άνθρωποι δημοσιεύουν κυρίως θέματα σχετικά με την πολιτική και πιο λόγια.

-Τα ευσυνείδητα άτομα δεν ποστάρουν πολύ συχνά και όταν το κάνουν είναι κυρίως για τα παιδιά τους.

-Εκείνοι με χαμηλή αυτοεκτίμηση δημοσιεύουν κυρίως για τους συντρόφους τους.

Φωτογραφίες

Οι φωτογραφίες σας μπορούν επίσης να αποκαλύψουν αρκετά στοιχεία για τον εαυτό σας. Μια μελέτη από το Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια διερεύνησε 5 διαφορετικούς τύπους φωτογραφιών και προσωπικοτήτων.

Βρήκαν ότι:

-Οι άνθρωποι που ποζάρουν με ένα αντικείμενο ή με αστεία στάση στην φωτογραφία του προφίλ τους είναι πιο πιθανό να είναι ανοιχτοί σε νέες εμπειρίες.

-Οι νευρωτικοί τείνουν να έχουν φωτογραφίες προφίλ ενός αντικειμένου ή κατοικιδίου, κάτι που δεν περιλαμβάνει το πρόσωπό τους. Και εκείνοι που ανεβάζουν φωτογραφία του προσώπου τους μπορεί να έχουν μια περίεργη έκφραση που προκύπτει από το γεγονός ότι νιώθουν άβολα, αλλά έχουν επίγνωση των κοινωνικών πιέσεων ότι πρέπει να δείχνουν χαρούμενοι.

-Αυτοί που είναι ευσυνείδητοι είναι πιο πιθανό να δείχνουν ευτυχισμένοι, σε τέλεια καδραρισμένες φωτογραφίες.

-Οι πιο ευχάριστοι άνθρωποι είναι πιο πιθανό να έχουν φωτογραφίες προφίλ του εαυτού τους που χαμογελούν και καλοπερνούν με τους φίλους τους.

-Οι εξωστρεφείς είναι πιο πιθανό να έχουν πολύχρωμες εικόνες προφίλ και να χρησιμοποιούν μεθόδους για να φαίνονται νεότεροι από ό,τι είναι.

popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2022 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.