Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
03.08.2024

«Παρίσι 2024»: Χάλκινο στην κωπηλασία για Παπακωνσταντίνου – Γκαϊδατζή

Το χάλκινο κατέκτησαν οι Παπακωνσταντίνου και Γκαϊδατζής στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών στην κωπηλασία - Τρίτο μετάλλιο για την Ελλάδα.
«Παρίσι 2024»: Χάλκινο στην κωπηλασία για Παπακωνσταντίνου – Γκαϊδατζή

Οι Αντώνης Παπακωνσταντίνου και Πέτρος Γκαϊδατζής κατέκτησαν το χάλκινο μετάλλιο στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών στην κωπηλασία, το 3ο κατά σειρά μετάλλιο της Ελλάδας, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού. Στην πρώτη συμμετοχή τους σε Ολυμπιακούς Αγώνες, οι δύο Έλληνες κωπηλάτες κατάφεραν να χαρίσουν το 5o Ολυμπιακό μετάλλιο στην ελληνική κωπηλασία, μετά από τα τέσσερα που είχαν προηγηθεί από το 2004 στην Αθήνα, δηλαδή αυτά των Πολύμερου-Σκαθίτη (χάλκινο) στο διπλό ελαφρύ το 2004, Πολύμερου-Μούγιου (ασημένιο) στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών στο Πεκίνο το 2008, Τσιάβου-Γιαζιτζίδου (χάλκινο) στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών το 2012 στο Λονδίνο και το χρυσό του Στέφανου Ντούσκου στο Τόκιο το 2021 στο σκιφ. 

Οι Αντώνης Παπακωνσταντίνου και Πέτρος Γκαϊδατζής, στον τελικό, στο Παρίσι, πέρασαν 3οι τα 1.000 μέτρα και μετά από μάχη ακόμη και για… ψηλότερα, στο τέλος έπεσαν… σχεδόν μαζί με τους Ιταλούς στο φίνις, πίσω από τους πρώτους Ιρλανδούς. Οι Παπακωνσταντίνου και Γκαϊδατζής πέρασαν τη γραμμή του φίνις με χρόνο 6:13.44, ενώ οι ασημένιοι Ιταλοί Στέφανο Όππο και Γκάμπριελ Σοάρες έφεραν χρόνο 6:13.33. Οι Έλληνες κωπηλάτες απώλεσαν το ασημένιο μετάλλιο για 11 κλάσματα του δευτερολέπτου. 

Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησαν οι Ιρλανδοί Φιντάν ΜακΚάρθι και Πολ Ο’Ντόνοβαν με επίδοση 6:10.99, οι οποίοι ήταν «χρυσοί» στο ίδιο αγώνισμα, το διπλό σκιφ ελαφρών βαρών και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

H εξάδα του τελικού του διπλού σκιφ ελαφρών βαρών ανδρών με ελληνική συμμετοχή έχει ως εξής:

1. Φιντάν ΜακΚάρθι και Πολ Ο'Ντόνοβαν               (ΙΡΛΑΝΔΙΑ)    ΧΡΥΣΟ

2. Στέφανο Όππο και Γκάμπριελ Σοάρες                (ΙΤΑΛΙΑ)      ΑΣΗΜΕΝΙΟ 

3. Αντώνης Παπακωνσταντίνου και Πέτρος Γκαϊδατζής   (ΕΛΛΑΔΑ)      ΧΑΛΚΙΝΟ

4. Γιαν Σόιμπλε και Ραφαέλ Αουμαντά                 (ΕΛΒΕΤΙΑ)

5. Λαρς Μάρτιν Μπένσκε και Ασκ Γιαρλ Τγιόεμ         (ΝΟΡΒΗΓΙΑ)

6. Γίρι Σίμανεκ και Μίροσλαβ Βραστίλ                (ΤΣΕΧΙΑ)

Έκτες οι Μπούρμπου και Αναστασιάδου στη δίκωπο

Την έκτη θέση κατέλαβαν οι Χριστίνα Μπούρμπου και Ευαγγελία Αναστασιάδου στη δίκωπο γυναικών, στην κωπηλασία στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, με χρόνο 7:13.30. Ο συναγωνισμός ήταν υψηλός και οι Ελληνίδες κωπηλάτριες έμειναν από νωρίς πίσω και δεν κατάφεραν να ανεβάσουν ρυθμό, μένοντας στην τελευταία θέση του τελικού. Αυτή ήταν η δεύτερη συμμετοχή της Χριστίνας Μπούρμπου σε Ολυμπιακούς Αγώνες, καθώς στο Τόκιο αγωνίστηκε στο ίδιο αγώνισμα, τη δίκωπο γυναικών, έχοντας όμως συναθλήτρια τότε την Μαρία Κυρίδου, για να αναδειχτούν 5ες. Στο Τόκιο ήταν η πρώτη φορά που η ελληνική κωπηλασία μετείχε στο αγώνισμα της δικώπου γυναικών σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Στο Παρίσι ήταν η 2η παρουσία ελληνικού πληρώματος στη δίκωπο γυναικών σε Ολυμπιακούς Αγώνες, στην πρώτη συμμετοχή της Αναστασιάδου στο μεγαλύτερο αθλητικό «ραντεβού» του πλανήτη. 

Το χρυσό μετάλλιο στη δίκωπο γυναικών στο Παρίσι κατέκτησαν οι Ολλανδές Ύμκε Κλέβερινγκ και Βερονίκ Μέεστρ με χρόνο 6:58.67. Το ασημένιο μετάλλιο οι Ρουμάνες Ιωάννα Βριντσεάνου και Ροξάνα Άνγχελ με χρόνο 7:02.97, ενώ το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησαν οι Αυστραλές Τζες Μόρισον και Άναμπελ ΜακΙντάιαρ με επίδοση 7:03.54.

Η εξάδα του τελικού της δικώπου γυναικών με ελληνική συμμετοχή έχει ως εξής:

1. Ύμκε Κλέβερινγκ και Βερονίκ Μέεστρ              (ΟΛΛΑΝΔΙΑ)    ΧΡΥΣΟ

2. Ιωάννα Βριντσεάνου και Ροξάνα Άνγχελ            (ΡΟΥΜΑΝΙΑ)    ΑΣΗΜΕΝΙΟ

3. Τζες Μόρισον και Άναμπελ ΜακΙντάιαρ             (ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ)   ΧΑΛΚΙΝΟ

4. Άζτσα Τσαϊκόφσκι και Τζες Θοένες                (ΗΠΑ)

5. Καμίλε Κραλικάιτε και Λέβα Αντομαβιτσιούτε      (Λιθουανία)

6. Χριστίνα Μπούρμπου και η Ευαγγελία Αναστασιάδου (ΕΛΛΑΔΑ)
popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2024 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.