Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
05.08.2024

Η απάντηση της Ιμάνι Κελίφ στα σχόλια μίσους: «Δεν με νοιάζει η γνώμη κανενός»

«Στέλνω ένα μήνυμα σε όλους τους ανθρώπους του κόσμου να τηρήσουν τις ολυμπιακές αρχές και τον Ολυμπιακό Χάρτη, να απέχουν από τον εκφοβισμό όλων των αθλητών, γιατί αυτό έχει επιπτώσεις, τεράστιες επιπτώσεις», δήλωσε η αθλήτρια.
Η απάντηση της Ιμάνι Κελίφ στα σχόλια μίσους: «Δεν με νοιάζει η γνώμη κανενός»

Να σταματήσουν οι επιθέσεις, οι εκφράσεις μίσους και γενικότερα ο εκφοβισμός των αθλητών, ζητά η Αλγερινή πυγμάχος Ιμάνι Κελίφ, ενώ υποστηρίζει πως οι παρανοήσεις σχετικά με το φύλο της και τα χιλιάδες σχόλια «βλάπτουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια».

«Στέλνω ένα μήνυμα σε όλους τους ανθρώπους του κόσμου να τηρήσουν τις ολυμπιακές αρχές και τον Ολυμπιακό Χάρτη, να απέχουν από τον εκφοβισμό όλων των αθλητών, γιατί αυτό έχει επιπτώσεις, τεράστιες επιπτώσεις», δήλωσε η Κελίφ στα αραβικά, σε συνέντευξή της στο SNTV, συνεργάτη του Associated Press στον τομέα των αθλητικών βίντεο.

«Μπορεί να καταστρέψει τους ανθρώπους, μπορεί να σκοτώσει τις σκέψεις, το πνεύμα και το μυαλό των ανθρώπων. Μπορεί να διχάσει τους ανθρώπους. Και εξαιτίας αυτού, τους ζητώ να απέχουν από τον εκφοβισμό», πρόσθεσε.

Οι νίκες της Κελίφ και της συναθλήτριάς της Lin Yu-ting από την κινεζική Ταϊπέι στο ρινγκ του Παρισιού βρέθηκαν στο στόχαστρο επιθέσεων, που βασίζονταν σε ανυπόστατους ισχυρισμούς σχετικά με το φύλο τους.

Εν μέρει, αυτό οφείλεται στους ισχυρισμούς της Διεθνούς Ομοσπονδίας Πυγμαχίας, η οποία έχει αποκλειστεί μόνιμα από τους Ολυμπιακούς Αγώνες, ότι και οι δύο απέτυχαν σε αμφιλεγόμενα τεστ προσδιορισμού φύλου για το αγώνισμα των γυναικών στο περσινό παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Η Khelif αρνήθηκε να απαντήσει όταν ρωτήθηκε αν έχει υποβληθεί σε άλλους ελέγχους εκτός από ελέγχους ντόπινγκ, λέγοντας ότι δεν θέλει να μιλήσει γι’ αυτό.

Εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της προς τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή και τον πρόεδρό της, Τόμας Μπαχ, που στάθηκαν αποφασιστικά στο πλευρό της, ενώ το απαγορευμένο πρώην διοικητικό όργανο της ολυμπιακής πυγμαχίας υποδαύλισε τον σάλο γύρω από τη συμμετοχή της στο Παρίσι.

Έχει επίσης δει μαζική υποστήριξη στους αγώνες της, προκαλώντας επευφημίες όταν μπαίνει στην αρένα και πλήθος κόσμου που ανεμίζει αλγερινές σημαίες φωνάζοντας το μικρό της όνομα. Θα αγωνιστεί ξανά το βράδυ της Τρίτης στον ημιτελικό των 66 κιλών γυναικών στο Roland Garros.

Η Khelif ξεκαθάρισε ότι δεν θα επιτρέψει σε όσα λέγονται να την αποτρέψουν από την προσπάθειά της να διεκδικήσει το πρώτο χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο της Αλγερίας στην πυγμαχία γυναικών.

«Δεν με νοιάζει η γνώμη κανενός», δήλωσε η Khelif μία ημέρα μετά τη νίκη της επί της Άννα Λούκα Χάμορι από την Ουγγαρία. «Ήρθα εδώ για ένα μετάλλιο και για να αγωνιστώ για ένα μετάλλιο. Σίγουρα θα αγωνιστώ για να βελτιωθώ (και) να γίνω καλύτερη, και Θεού θέλοντος, θα βελτιωθώ, όπως κάθε άλλος αθλητής».

«Ειλικρινά, δεν παρακολουθώ τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης», είπε επίσης. «Υπάρχει μια ομάδα ψυχικής υγείας που δεν μας αφήνει να ακολουθήσουμε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ειδικά στους Ολυμπιακούς Αγώνες, είτε εγώ είτε άλλοι αθλητές. Είμαι εδώ για να αγωνιστώ και να πετύχω ένα καλό αποτέλεσμα».

Η Khelif ξεκίνησε την ολυμπιακή της πορεία την περασμένη Πέμπτη με νίκη επί της Ιταλίδας Angela Carini, η οποία εγκατέλειψε τον αγώνα μετά από μόλις 46 δευτερόλεπτα. Η Carini δήλωσε αργότερα ότι μετάνιωσε για την απόφασή της και επιθυμούσε να ζητήσει συγγνώμη από την Khelif.

Η εξέλιξη αυτή προκάλεσε θόρυβο, με πολλούς να ισχυρίζονται πως η Khelif ήταν άνδρας ή τρανς (τίποτα από τα δύο δεν ισχύει), και πως δεν έπρεπε να αγωνιστεί στην κατηγορία των γυναικών.

Η ΔΟΕ έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι η ίδια και η Λιν έχουν τα προσόντα να συμμετάσχουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες και έχει καταγγείλει τα «σκοτεινά» πρότυπα δοκιμών και την αδιαφανή διακυβέρνηση της IBA, η οποία αποκλείστηκε εντελώς από τους Ολυμπιακούς Αγώνες πέρυσι σε μια πρωτοφανή τιμωρία για ένα διοικητικό όργανο.

«Δεν μπορούσα να ελέγξω τα νεύρα μου», δήλωσε η Khelif στη συνέντευξη σχετικά με τα όσα συνέβησαν στον αγώνα με την Carini, αλλά και μετά. «Μετά τη φρενίτιδα των μέσων ενημέρωσης και μετά τη νίκη, υπήρχε ένα μείγμα χαράς και ταυτόχρονα επηρεάστηκα πολύ, γιατί ειλικρινά, δεν ήταν καθόλου εύκολο να το περάσω. Ήταν κάτι που πλήττει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια».

Αξίζει να σημειωθεί πως αγωνιζόταν σε διοργανώσεις της IBA για αρκετά χρόνια χωρίς προβλήματα, μέχρι που αποβλήθηκε από το περσινό παγκόσμιο πρωτάθλημα. Ο ρωσικής κυριαρχίας οργανισμός – ο οποίος αντιμετωπίζει χρόνια συγκρούσεων με τη ΔΟΕ – αρνήθηκε να παράσχει οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με τις εξετάσεις.

Η εθνική ομοσπονδία πυγμαχίας της Αλγερίας εξακολουθεί πάντως να είναι μέλος της IBA.

Πηγή

popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2024 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.