Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
15.09.2023

Το Αρκαλοχώρι ψήφισε για κυβέρνηση αυτούς που τους έχουν εδώ και δύο χρόνια σε λυόμενα

Ξεκάθαρη η απόφαση των Αρκαλοχωριτών, παρότι ακόμα και στην Κομισιόν φτάσανε οι σεισμόπληκτοι προκειμένου να ζητήσουν λύσεις στα προβλήματά τους.
Το Αρκαλοχώρι ψήφισε για κυβέρνηση αυτούς που τους έχουν εδώ και δύο χρόνια σε λυόμενα

Ούτε οι 20 μήνες στα κοντέινερ, ούτε η πλήρης αδιαφορία της ΝΔ για τα προβλήματά τους, ούτε η άρνηση του πρωθυπουργού να επισκεφθεί την περιοχή προεκλογικά, ούτε καν ο κίνδυνος κατασχέσεων σπιτιών από funds, δεν στάθηκαν ικανά να αποτρέψουν τους κατοίκους-σεισμόπληκτους του Δήμου Μινώα Πεδιάδας από το να εκλέξουν πρώτο κόμμα την ΝΔ.

Η εικόνα ανθρώπων που ζουν σε λυόμενα, να πηγαίνουν να ψηφίζουν σε εκλογικά κέντρα που επίσης βρίσκονταν σε λυόμενα, και μάλιστα με συμμετοχή σχεδόν στο 70%, ήταν αν μη τι άλλο, πρωτόγνωρη.

Σύμφωνα με τα τελικά αποτελέσματα, σε επίπεδο Δήμου Μινώα Πεδιάδας, πρώτη ήρθε η ΝΔ με 33,83%, δεύτερο το ΠΑΣΟΚ με 27,74% και τρίτος ο ΣΥΡΙΖΑ με 22,82%.

Από κει και πέρα, στις τρεις δημοτικές ενότητες, καταγράφηκαν τα εξής αποτελέσματα:

Αρκαλοχώρι: ΝΔ 32,41%, ΠΑΣΟΚ 30,54%, ΣΥΡΙΖΑ 23,67%
Θραψανό: ΝΔ 35,78%, ΠΑΣΟΚ 24,29 %, ΣΥΡΙΖΑ 21,32%
Καστέλλι: ΝΔ 35,78%, ΠΑΣΟΚ 23,66 %, ΣΥΡΙΖΑ 21,80%

Στο Δήμο Μινώα Πεδιάδας από τα επτά εκλογικά τμήματα που λειτούργησαν, τα τέσσερα ήταν σε οικίσκους, ενώ δύο εκλογικά κέντρα σε λυόμενα υπήρξαν και στον Δήμο Αρχανών-Αστερουσίων.

Τι κι αν κατηγορούσαν τον πρωθυπουργό ότι ξέχασε τις δεσμεύσεις του προς τους ίδιους, τι κι αν κατηγορούσαν τους αρμόδιους υπουργούς ότι τους αντιμετώπιζουν μόνο υπηρεσιακά, οι Αρκαλοχωρίτες αποφάσισαν ότι τελικά οι ίδιοι άνθρωποι τους οποίους θεώρησαν υπεύθυνους για αυτήν την κατάσταση, θα είναι αυτοί που θα τους βγάλουν από την δύσκολη καθημερινότητα που ζουν.

Από τους 8.000 φακέλους που πρέπει να υποβληθούν, έχουν κατατεθεί 1.200 μέχρι σήμερα και έχουν πάρει έγκριση ανακατασκευών και επιδιορθώσεων μόλις επτά.

Παράλληλα, εκτός από τη γραφειοκρατία που αντιμετωπίζουν οι σεισμόπληκτοι, τώρα έρχονται αντιμέτωποι με το μπλοκάρισμα των λογαριασμών τους με τα χρήματα της αρωγής από συγκεκριμένη τράπεζα, παρά το ακατάσχετο, ακόμη και με πλειστηριασμούς.Οι Αρκαλοχωρίτες έριξαν στον κάλαθο των αχρήστων όλες τις δυναμικές κινητοποιήσεις και παρεμβάσεις που είχαν πραγματοποιήσει τους προηγούμενους μήνες, διεκδικώντας τα αυτονόητα, εκλέγοντας αυτούς που τους έχουν παρατήσει στην μοίρα τους.

Ακόμα και στην Κομισιόν φτάσανε οι σεισμόπληκτοι προκειμένου να ζητήσουν λύσεις στα προβλήματά τους.

Μάλιστα, πριν από περίπου έναν μήνα, είχαν αποστείλει προσωπική επιστολή προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αναλύοντας όλα τα προβλήματα και κυρίως τη γραφειοκρατία που αντιμετωπίζουν, προειδοποιώντας παράλληλα ότι «ότι η ανάληψη ή μη των ευθυνών θα αξιολογηθεί από το σύνολο της τοπικής κοινωνίας».

Απ’ ό,τι φαίνεται, η κυβέρνηση αξιολογήθηκε από τους Αρκαλοχωρίτες και κρίθηκε «λίαν καλώς».

Πηγή

popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2023 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.