Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
08.09.2023

Κως: Γυναίκα πέθανε σε καρότσα αγροτικού – Δεν υπήρχε ασθενοφόρο

Το μοναδικό ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ με προσωπικό στο νησί, βρίσκονταν σε άλλο περιστατικό.
Κως: Γυναίκα πέθανε σε καρότσα αγροτικού – Δεν υπήρχε ασθενοφόρο

Σε καρότσα αγροτικού το οποίο τη μετέφερε στο νοσοκομείο άφησε την τελευταία της πνοή μία 63χρονη γυναίκα στην Κω.

H 63χρονη χρειάστηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο με φορτηγό, από συγγενικά της πρόσωπα, καθώς το μοναδικό ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, που έχει προσωπικό, βρίσκονταν σε άλλο περιστατικό. Μαζί με την 63χρονη, που αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα υγείας, στο όχημα ήταν ένας οδοντίατρος – ορθοδοντικός, ο οποίος επιχείρησε να την κρατήσει στη ζωή με ΚΑΡΠΑ.

Σύμφωνα με το kosnews24.gr, η γυναίκα βρισκόταν σε πάρτι, όταν ξαφνικά έχασε τις αισθήσεις της και έπεσε κάτω με αποτέλεσμα να χτυπήσει το κεφάλι. Αμέσως οι φίλοι της κάλεσαν το ασθενοφόρο, το οποίο ωστόσο καθυστέρησε 50 λεπτά. Η 63χρονη έχρηζε άμεσης περίθαλψης και προκειμένου να μη χαθεί πολύτιμος χρόνος, επιστρατεύτηκε φορτηγό, το οποίο τη μετέφερε στην καρότσα του, στο αγροτικό ιατρείο.

Όπως αναφέρει το τοπικό μέσο, στον δρόμο προς το νοσοκομείο εμφανίστηκαν και άλλα εμπόδια: ο δρόμος ήταν κλειστός λόγω έργων και έτσι και το αγροτικό καθυστέρησε να φτάσει στο νοσοκομείο. Όταν η γυναίκα έφτασε στο νοσοκομείο οι γιατροί προσπάθησαν να την επαναφέρουν, αλλά ήταν πλέον αργά. Το δημοσίευμα αναφέρει ότι στην Κω υπάρχουν τέσσερα ασθενοφόρα, αλλά όχι γιατροί για να τα οδηγήσουν. Υπάρχουν διασώστες που έχουν καταθέσει τα χαρτιά τους να μετατεθούν στο νησί αλλά ακόμα δεν έχει εξεταστεί το αίτημά τους.

«Σήμερα έφυγε μια ψυχή μέσα απ’ τα χέρια μου, πάνω σε μια καρότσα φορτηγού. Σε μια καρότσα φορτηγού, με ένα περιπολικό μπροστά να μας ανοίγει τον δρόμο μέχρι το νοσοκομείο. Δεν ξέρω αν το ασθενοφόρο θα έκανε την διαφορά. Δεν υπήρχε διαθέσιμο μια κι ήταν στο Ψαλίδι για αλλο περιστατικό… Ντρέπομαι που στην Κω του 2023 η ζωή κι ο θανάτος είναι τοσο φτηνά, πιο φτηνά απ’ τις κρατήσεις στα ξενοδοχεία…» σημειώνει στην ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο ορθοδοντικός, Γιάννης Μαυρόστομος.

«Παρά τις συνεχείς παρεμβάσεις και εκκλήσεις μας στη διοίκηση του ΕΚΑΒ εδώ και τρία χρόνια, για την ανάγκη άμεσης πρόσληψης διασωστών, προκειμένου να κινηθούν και τα άλλα δυο ασθενοφόρα σε περίπτωση που παρουσιάζονται ταυτόχρονα δυο και τρία περιστατικά δεν υπήρξε ανταπόκριση» δήλωσε στην ΕΡΤ Ν. Αιγαίου πριν από 15 μόλις ημέρες ο εκπρόσωπος της μονάδας ΕΚΑΒ στη Κω, Κώστας Τσαμπής.

Όπως σημειώνει η ΕΡΤ, στο προαύλιο του Κέντρου Υποδοχής στο Πλατάνι της Κω παραμένουν ακινητοποιημένα και ανενεργά δύο ασθενοφόρα προσφορά του ΔΟΜ και της Fraport, καθώς δεν υπάρχει το απαιτούμενο πλήρωμα για να κινηθούν.

«Επτά μόνιμοι διασώστες και τρείς συμβασιούχοι καλύπτουν οριακά τις βάρδιες του ενός ασθενοφόρου και τα καθημερινά περιστατικά, τις διακομιδές στο Αεροδρόμιο και στο λιμάνι Μαστιχαρίου» δήλωσαν στην ΕΡΤ Ν. Αιγαίου οι εργαζόμενοι προειδοποιώντας για «κινδύνους να χαθούν ζωές».

Πηγή

popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2023 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.