Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
03.09.2024

Καρδίτσα: Με αποδοκιμασίες υποδέχτηκαν τον Κυρ. Μητσοτάκη πλημμυροπαθείς στον Παλαμά [ΒΙΝΤΕΟ]

Αντιπροσωπεία της Επιτροπής Πλημμυροπαθων Φαρκαδόνας επέδωσε στον Κυριάκο Μητσοτάκη ψήφισμα με τα αιτήματα τους.
Καρδίτσα: Με αποδοκιμασίες υποδέχτηκαν τον Κυρ. Μητσοτάκη πλημμυροπαθείς στον Παλαμά [ΒΙΝΤΕΟ]

Έντονες αποδοκιμασίες από πλημμυροπαθείς κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη σημειώθηκαν σήμερα (2/9) κατά την άφιξη του πρωθυπουργού στο Κέντρο Υγείας του Παλαμά στη Θεσσαλία.

Σύμφωνα με το Thesstoday.gr 500 άτομα γέμισαν από νωρίς τον περιβάλλοντα χώρο του Κέντρου Υγείας, ωστόσο οι δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας σε λίγα λεπτά έστησαν φραγμό και περιόρισαν τους διαδηλωτές στο προαύλιο της Εκκλησίας

Λίγα μέτρα πιο μακριά αγρότες από την Καρδίτσα, με αρχηγό τον πρόεδρο, Κώστα Τζέλλα έβγαλαν έξω τα τρακτέρ πάνω στα οποία τοποθέτησαν δεσμίδες από άχυρα.

Και σε αυτό το «μέτωπο» η ΕΛΑΣ απάντησε με φραγμό με κλούβα και διμοιρίες των ΜΑΤ, με τους πλημμυροπαθείς να κάνουν λόγο για ημίμετρα, πρόχειρες παρεμβάσεις και εκφράζουν φόβους ότι σε νέα πλημμύρα θα καταστραφούν και πάλι.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της σύσκεψης που είχε με την Επιτροπή Ανασυγκρότησης της Θεσσαλίας ανέφερε ότι το συνολικό κόστος για την αποκατάσταση και ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας μετά τον “Daniel” κοστολογείται στα 3 δισ.

Συγκεκριμένα, κατά τη σύσκεψη έγινε επισκόπηση των πιο στοχευμένων μέτρων κρατικής αρωγής, στα οποία περιλαμβάνονται η καταβολή πρώτης αρωγής ύψους 182,7 εκατομμυρίων ευρώ προς περισσότερους από 50.500 δικαιούχους, η διάθεση 237,7 εκατομμυρίων ευρώ στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης και το ειδικό σχήμα ενίσχυσης επιχειρήσεων ειδικά για τους Δήμους Παλαμά και Φαρκαδόνας.

Σύμφωνα με το 902.gr, αντιπροσωπεία της Επιτροπής Πλημμυροπαθων Φαρκαδόνας επέδωσε στον Κυρ. Μητσοτάκη ψήφισμα με τα αιτήματα τους.

Οι κάτοικοι απαιτούν να παρθούν ουσιαστικά μέτρα στήριξης και αποκατάστασης, αποζημιώσεις στο 100%, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, πραγματική θωράκιση από φυσικές καταστροφές, με την υλοποίηση όλων των απαραίτητων έργων αντιπλημμυρικής προστασίας στα πλαίσια ενός ενιαίου και ολοκληρωμένου κρατικού σχεδιασμού.

popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2024 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.