Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
NEWS
25.01.2021

Σε απεργία δίψας προχωρά ο κρατούμενος Βασίλης Δημάκης

Από τις 21 Απριλίου κάνει απεργία πείνας για την βίαιη μεταφορά του στις φυλακές Γρεβενών και διεκδικεί το δικαίωμα να συνεχίσει τις σπουδές του.

Ο κρατούμενος Βασίλης Δημάκης, τριτοετής στο Τμήμα Πολιτικών Επιστημών του EKΠΑ, μετήχθη βίαια από τον Κορυδαλλό στις φυλακές Γρεβενών μετά τη συμμετοχή σε ειρηνική κινητοποίηση για αποσυμφόρηση των σωφρονιστικών καταστημάτων. Από τις 21 Απριλίου κάνει απεργία πείνας και σήμερα αρχίζει και απεργία δίψας διεκδικώντας ακόμη μία φορά το δικαίωμα να συνεχίσει τις σπουδές του.

Ο τριτοετής φοιτητής μετήχθη βίαια το βράδυ της 16ης Απριλίου από τις Φυλακές Κορυδαλλού στα Γρεβενά. Είχε προηγηθεί ειρηνική κινητοποίηση κρατουμένων με αίτημα την αποσυμφόρηση του καταστήματος εν μέσω πανδημίας. Στην πολιτική δήλωσή του περιγράφει τον τρόπο της μεταγωγής του:

«Στις 21.30 εισέβαλαν στο κελί μου πάνοπλοι άντρες των ΕΚΑΜ και φωνάζοντας “ψηλά τα χέρια” και ένα σωρό άλλα με έσυραν εκτός του κελιού, με κόλλησαν στον τοίχο, με έδεσαν πισθάγκωνα παρότι έβλεπαν ότι κούτσαινα εμφανώς και ότι το δεξί μου πόδι ήταν πρησμένο από έλλειψη μαγνησίου, απότοκο της προηγούμενης απεργίας πείνας και δίψας πριν δύο έτη ακριβώς.

Τότε που προάσπιζα τα εκπαιδευτικά μου δικαιώματα ζητώντας τη μη εξαίρεσή μου από το θεσμό της ηλεκτρονικής επιτήρησης, τον οποίο μέχρι σήμερα απολαμβάνω και τηρώ μέχρι κεραίας. Παρεμπιπτόντως με βρήκαν να διαβάζω ένα από τα πέντε μαθήματα του 6ου εξαμήνου.

Με πήραν φορώντας παπούτσι στο πόδι το αριστερό και παντόφλα στο δεξί και ενώ εγώ σφάδαζα από τους πόνους στο δεξί μου πόδι οδηγήθηκα στην Πέτρου Ράλλη, όπου παρέμεινα για ένα βράδυ και το πρωί χαράματα, με ειδική μεταγωγή και συνοδεία δύο περιπολικών, οδηγήθηκα στη φυλακή Γρεβενών, ρίχνοντάς με σε ένα κελί των πειθαρχείων όπου δεν χρειάζεται περαιτέρω περιγραφή».

Ο Βασίλης Δημάκης  για άλλη μία φορά βλέπει την Πολιτεία να ακυρώνει την τεράστια προσπάθεια που καταβάλλει για να σπουδάσει και διεκδικεί «την επαναμεταγωγή μου στον κοιτώνα μου στον Κορυδαλλό, όπου έχω και όλες τις σημειώσεις που αφορούν τις επικείμενες εξετάσεις για το 6ο εξάμηνο».

«Στην κυβέρνηση ιδεολογικά υπάρχει ακαμψία στο θέμα της αποσυμφόρησης, αλλά η ζωή δεν υπολογίζεται; Τι περιμένουν; Δεν βλέπουν ότι ήδη εμφανίστηκαν μαζικά κρούσματα σε δομές προσφύγων, όπου επίσης φωνάζαμε να γίνει αποσυμφόρηση;», τόνισε ο Πέτρος Δαμιανός (ρ/σ «Στο Κόκκινο») και απηύθυνε έκκληση να επιστρέψει ο Β. Δημάκης στον Κορυδαλλό.

Πηγή: efsyn.gr

© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2021 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.