Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
19.05.2022

Προς παράταση τα περιοριστικά μέτρα

Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης λίγες ώρες πριν τη συνεδρίαση της Επιτροπής, μίλησε για πίεση στο σύστημα υγείας και υποστήριξε πως είναι λογικό να υπάρξει παράταση των μέτρων.
Προς παράταση τα περιοριστικά μέτρα

Επικεντρωμένη στα μεγέθη της πανδημίας και στη διασπορά της μετάλλαξης Όμικρον συνεδριάζει σήμερα Τετάρτη η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων, προκειμένου να αποφασίσει, εάν θα δοθεί παράταση ή όχι στα περιοριστικά μέτρα, που έχουν τεθεί σε ισχύ από τις 30 Δεκεμβρίου.
 
Πάντως, ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης λίγες ώρες πριν τη συνεδρίαση της Επιτροπής, μίλησε για πίεση στο σύστημα υγείας και υποστήριξε πως είναι λογικό να υπάρξει παράταση των μέτρων:

«Από τη μια βλέπουμε αποκλιμάκωση των κρουσμάτων που έρχεται σε μικρότερο χρονικό διάστημα που φαίνεται ότι η κορύφωση της μεταλλαξης Όμικρον σε νωρίτερο στάδιο αλλά επειδή στο ΕΣΥ υπάρχει πίεση και από τη Δέλτα συνεπώς είναι λογικό προκειμένου να παρακολουθήσουμε την πορεία της πανδημίας, να υπάρξει παράταση των μέτρων».

«Υπάρχει μια συνολική συναντίληψη σε όλους τους επιστήμονες να κλείσουμε 20-25 ημέρες με τα μέτρα και άρα αν αποφασιστεί παράταση θα είναι για μια εβδομάδα» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Πλεύρης μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Στο επίκεντρο πάντως της σύσκεψης της Επιτροπής θα τεθεί το ζήτημα της επαναφοράς της μουσικής στην εστίαση, με αρκετά μέλη της να εκφράζουν ενστάσεις, σύμφωνα με πληροφορίες.

Ποια μέτρα βρίσκονται σε ισχύ μέχρι τις 24 Ιανουαρίου

– Τα καταστήματα εστίασης και διασκέδασης θα λειτουργούν έως τις 12 τα μεσάνυχτα χωρίς μουσική, 6 άτομα ανά τραπέζι, όχι όρθιοι και μετρική απόσταση στα τραπεζοκαθίσματα.

– Η χρήση μάσκας υψηλής προστασίας (FFP2/KN95) ή διπλής στα σούπερ μάρκετ, στα μέσα μαζικής μεταφοράς και όπου υπάρχει συνωστισμός, όπως και από τους εργαζόμενους στην εστίαση, είναι υποχρεωτική.

– Εφαρμογή τηλεργασίας σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα έως 50% και κυλιόμενο ωράριο, ανάλογα με τις δυνατότητες κάθε υπηρεσίας.

– Επισκεπτήριο μόνο με PCR test 48 ωρών σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και νοσοκομεία, ενώ στα νοσηλευτικά ιδρύματα απαγορεύεται η είσοδος σε ιατρικούς επισκέπτες.

– Στα γήπεδα η πληρότητα εμβολιασμένων θεατών θα είναι έως το 10% της χωρητικότητας τους, με πλαφόν θεατών τα 1.000 άτομα. Αν δεν τηρηθούν τα μέτρα οι αγώνες θα γίνουν κεκλεισμένων των θυρών.

popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2022 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.