Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
03.12.2023

Πέθανε, σε ηλικία 59 ετών, ο γνωστός διευθυντής φωτογραφίας Andrew Lesnie

Βραβευμένος με Όσκαρ για την πρώτη ταινία του «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών».
Πέθανε, σε ηλικία 59 ετών, ο γνωστός διευθυντής φωτογραφίας Andrew Lesnie

Έφυγε πριν μερικές ώρες από τη ζωή ο σπουδαίος και βραβευμένος με Όσκαρ διευθυντής φωτογραφίας Andrew Lesnie, γνωστός, μεταξύ άλλων για τον «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών» αλλά και τη τριλογία του «Χόμπιτ». Ο γνωστός διευθυντής φωτογραφίας, πέθανε από καρδιακή ανακοπή σε ηλικία 59 χρόνων, μετά από μία καταξιωμένη πορεία στο χώρο του κινηματογράφου. 

Εκτός από τη συμβολή του και την από κοινού συνεργασία του με το σκηνοθέτη Peter Jackson στα έργα του Τόλκιν, ο Lesnie ήταν υπεύθυνος και για αρκετά ακόμη μπλοκμπάστερς, όπως το «I Am Legend» με τον Γουίλ Σμιθ. Ο Lesnie κέρδισε το 2002 το πρώτο και τελευταίο του Όσκαρ για την εξαιρετική δουλειά του στον «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών» ενώ μαζί με τον Jackson εργάστηκαν, επίσης, το 2009 για τον «King Kong» και αργότερα για το «Χόμπιτ». 

Η τελευταία ταινία για την οποία εργάστηκε ο Lesnie, προτού η ανακοπή τού «κόψει» απροσδόκητα το «νήμα» της ζωής, ήταν το «The Water Diviner» με τον Russell Crowe που ξεκίνησε να προβάλλεται σε περιορισμένο αριθμό αιθουσών  στην Αμερική το προηγούμενο Σαββατοκύριακο.

popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2023 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.