Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
04.07.2022

Όλη η ιστορία της μόδας προσβάσιμη από την Google

Στα τουλάχιστον 450 οπτικά εκθέματα οι χρήστες μπορούν να βρουν ιστορίες από τον αρχαίο δρόμο του μεταξιού μέχρι την ανατρεπτική μόδα της βρετανικής πανκ.
Όλη η ιστορία της μόδας προσβάσιμη από την Google

Μία νέα έκθεση παρουσιάζει η Google στην ενότητα Google Arts and Culture, μέσω της οποίας έρχονται στο φως οι ιστορίες πίσω από τα ρούχα που φοράμε, είτε αυτά είναι ένα τζιν, μία φλοράλ γραβάτα ή ένα μαύρο κλασσικό φόρεμα. Η έκθεση με την ονομασία «We wear culture» (Φοράμε τον πολιτισμό) περιλαμβάνει εκθέματα από τουλάχιστον 180 μουσεία, ινστιτούτα μόδας, αρχεία και άλλους οργανισμούς του χώρου της μόδας από τη Νέα Υόρκη, το Λονδίνο, το Παρίσι, το Σάο Πάολο και πολλά άλλα μέρη.

Στα τουλάχιστον 450 οπτικά εκθέματα οι χρήστες μπορούν να βρουν ιστορίες από τον αρχαίο δρόμο του μεταξιού μέχρι την ανατρεπτική μόδα της βρετανικής πανκ, να ακολουθήσουν την πορεία των τζιν στον χρόνο -από τις φόρμες εργασίας των μεταλλωρύχων μέχρι τις καθημερινές εμφανίσεις- ή ακόμα να μάθουν πώς η διάσημη Βραζιλιάνα Κάρμεν Μιράντα έκανε γνωστά τα παπούτσια πλατφόρμες τη δεκαετία του ’30.

Γι’ αυτό το εγχείρημα η Google συνεργάζεται με μουσεία, ινστιτούτα μόδας και άλλους αρμόδιους οργανισμούς, προκειμένου να φέρουν τρεις χιλιετίες μόδας στη διάθεση των χρηστών μέσω του Google Arts and Culture. Μέσα από την έκθεση «We wear culture» οι χρήστες έχουν, επίσης, τη δυνατότητα να «συναντήσουν» ιέρειες του στυλ, όπως οι Κοκό Σανέλ, Κριστόμπαλ Μπαλενθιάγα, Ιβ Σεν Λοράν και Βιβιέν Γουέστγουντ: Τέσσερα είδωλα που διαμόρφωσαν την ιστορία της μόδας αναπλάθονται μέσα από ταινίες εικονικής πραγματικότητας, οι οποίες παρέχουν τη δυνατότητα στους χρήστες να επισκεφθούν μέρη όπου κατοικεί η μόδα.

popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2022 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.