Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
07.07.2022

Μιχάλης Χρυσοχοϊδης: «Σε περιοχές της Αθήνας περνούν αστυνομικοί και χειροκροτάει ο κόσμος»

Αυτή ήταν η απάντηση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη σε σχετική επερώτηση 68 βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης για «φαινόμενα αστυνομικής αυθαιρεσίας». Το βίντεο δεν είναι ακόμα διαθεσιμο.
Μιχάλης Χρυσοχοϊδης: «Σε περιοχές της Αθήνας περνούν αστυνομικοί και χειροκροτάει ο κόσμος»

Πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ ξέσπασε σε συζήτηση στην Ολομέλεια της επίκαιρης επερώτησης 68 βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης με «συνεχή φαινόμενα αστυνομικής βίας και αύξηση της εγκληματικότητας».

Απαντώντας στα πυρά του ΣΥΡΙΖΑ ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοϊδης είπε πως «περάσαμε από τα fake news στα fake stories«. Και πρόσθεσε: «αγνοείτε τη βία κατά της αστυνομίας. Περισσότεροι από τριάντα εργαζόμενα παιδιά πήγαν στο νοσοκομείο από τσιμεντόλιθους, δικαιωματικά στυλιάρια και εφηβικές μολότοφ».

Σύμφωνα με τον υπουργό στους δρόμους της Αθήνας βρίσκονται ήδη 2.700 περισσότεροι αστυνομικοί, εκ των οποίων οι 1200 ήταν προηγουμένως σε γραφεία. Είπε πως σε περιοχές της Αθήνας περνούν αστυνομικοί και χειροκροτάει ο κόσμος, καθώς το προηγούμενο διάστημα δεν υπήρχε αστυνομική παρουσία.

Επεσήμανε ακόμη πως το τελευταίο διάστημα έχουν συλληφθεί κακοποιοί που «έκλεψαν 100 φορές, αφέθηκαν ελεύθεροι 100 φορές και συνέχιζαν τη δράση τους». Κι αυτό γιατί «είχε ψηφιστεί ο περίφημος νόμος όπου το όριο για το πλημμέλημα ήταν 120.000 ευρώ». Για την υπόθεση στο Κουκάκι ανέφερε ότι τρεις εισαγγελείς ήταν παρόντες όταν οι αστυνομικοί μπήκαν στο σπίτι του σκηνοθέτη Ινδαρέ.

Η αξιωματική αντιπολίτευση άσκησε δριμεία κριτική στους χειρισμούς της κυβέρνησης. 

Ο Γιάννης Ραγκούσης ανέφερε χαρακτηριστικά πως η κυβέρνηση χειρίζεται τα προβλήματα της ασφάλειας, εντελώς επικοινωνιακά και με σχεδόν μηδενικά αποτελέσματα και ότι δίνει «αστυνομικό θέαμα στους πολίτες γιατί δεν μπορεί να τους δώσει ανάπτυξη, παιδεία και πολιτισμό». Παράλληλα κατηγόρησε την κυβέρνηση πως «δεν μειώνουν την εγκληματικότητα και την παραβατικότητα, απλώς τις μετακινούν».

Από την πλευρά της η γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Όλγα Γεροβασίλη επεσήμανε πως : σε καμία περίπτωση η ασφάλεια δεν μπορεί να καταλήγει να σερβίρεται ως τηλεοπτικό υποπροϊόν, με τις κάμερες στημένες έξω από τις καταλήψεις για να αναμεταδώσουν ζωντανά την όποια «επιχείρηση». Συνέχισε λέγοντας “παραβιάζεται έτσι κάθε αρχή αστυνόμευσης και τίθεται σε κίνδυνο η ζωή των αστυνομικών που επιχειρούν. Επί ΣΥΡΙΖΑ δεν υπήρχαν ούτε κάμερες, ούτε φιέστες. Υπήρχε όμως επιχειρησιακό σχέδιο και πρόληψη της εγκληματικότητας».

«Όταν στις αρχές Δεκεμβρίου, καταθέταμε την επίκαιρη επερώτηση για την αύξηση της εγκληματικότητας και την έξαρση της αστυνομικής αυθαιρεσίας, δύσκολα θα μπορούσα να φανταστώ το καθοδικό σπιράλ ανασφάλειας – γενικευμένης ανασφάλειας – στο οποίο έχει βυθίσει τη χώρα η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας» είπε από την πλευρά του ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης.

Από το Κίνημα Αλλαγής ο Γιώργος Καμίνης σημείωσε πως “ο πολίτης θέλει μία κανονική αστυνόμευση, ούτε αστυνομική απουσία ούτε υπερπαρουσία”.

H κόντρα μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης επεκτάθηκε και στο θέμα των ταυτοτήτων, με τη συζήτηση στην Ολομέλεια να κρατά σχεδόν τρεις ώρες. Από τη μία πλευρά ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης είπε πως ο διαγωνισμός του ΣΥΡΙΖΑ για τις ταυτότητες ήταν πολλαπλά ατελής και για αυτό επαναπροκηρύχθηκε.

“Όταν πήγα στο υπουργείο, είχα τρεις καταγγελίες για τον προηγούμενο διαγωνισμό, αλλά δεν ανέφερα τίποτα, διότι ξέρω τι γίνεται σε αυτούς τους διαγωνισμούς» σημείωσε. Αναφερόμενος στην επαναπροκήρυξη του διαγωνισμού ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη είπε ότι ο προηγούμενος δεν περιλάμβανε από την αρχή την “ηλεκτρονική διακυβέρνηση”.

Απαντώντας ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Τζανακόπουλος τόνισε ότι ο Μ. Χρυσοχοΐδης «έκανε αυτό που κάνει καλά εδώ και επτά μήνες: να λέει ψέματα, να διαστρεβλώνει, και να κάνει αήθεις, αστήρικτες, και ψευδείς καταγγελίες κατά πρώην υπουργών». «Έχετε υποχρέωση να δώσετε στη δημοσιότητα τις καταγγελίες που είπατε ότι πετάξατε ή να ανακαλέσετε» σημείωσε μεταξύ άλλων.

Πηγή: euro2day.gr

popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2022 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.