Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
20.05.2022

Η Μάγια Αγγέλου γίνεται η πρώτη μαύρη γυναίκα που εμφανίζεται σε νόμισμα

Πέρα από την Μάγια Αγγέλου κι άλλες γυναίκες θα κοσμήσουν με τη μορφή τους σε αμερικανικά νομίσματα των 25 λεπτών που θα κυκλοφορήσουν μέχρι το 2025.
Η Μάγια Αγγέλου γίνεται η πρώτη μαύρη γυναίκα που εμφανίζεται σε νόμισμα

Η Μάγια Αγγέλου, ποιήτρια και ακτιβίστρια γίνεται η πρώτη μαύρη γυναίκα που εμφανίζεται ποτέ σε νόμισμα των ΗΠΑ, όπως ανακοίνωσε η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, η οποία δήλωσε ότι η εμφάνιση της στο κέρμα αντιπροσωπεύει «αυτό που αξίζουμε και πώς έχουμε προχωρήσει ως κοινωνία»

Όπως δημοσιεύει το BBC, έπειτα από απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών, οι ΗΠΑ έκοψαν νομίσματα με την ποιήτρια Μάγια Αγγέλου – την πρώτη μαύρη γυναίκα που εμφανίζεται ποτέ στο νόμισμα των 25 λεπτών των ΗΠΑ, γνωστό ως τέταρτο.

Το νόμισμα αυτό είναι το πρώτο που εκδίδεται στο πρόγραμμα για την απαθανάτιση σπουδαίων Αμερικανίδων γυναικών σε νομίσματα. Πέρα από την Μάγια Αγγέλου κι άλλες γυναίκες θα κοσμήσουν με τη μορφή τους σε αμερικανικά νομίσματα των 25 λεπτών που θα κυκλοφορήσουν μέχρι το 2025: φέτος θα ακολουθήσουν η πρώτη γυναίκα αστροναύτης Σάλι Ράιντ, η ηθοποιός Άννα Μέι Γουόνγκ, η εθνική ηγέτιδα των Τσέροκι Γουίλμα Μάνκιλερ και η σουφραζέτα Νίνα Οτέρο-Γουόρεν.

Η Μάγια Αγγέλου, ποιήτρια και ακτιβίστρια, ήταν η πρώτη μαύρη γυναίκα που έγραψε και ερμήνευσε ποίημα σε μια προεδρική ορκωμοσία.

Έγινε διάσημη με την πρωτοποριακή αυτοβιογραφία της το 1969, I Know Why the Caged Bird Sings, για την παιδική της ηλικία στον βαθύ Νότο.

Έλαβε δεκάδες τιμητικούς τίτλους και έγραψε πάνω από 30 έργα μπεστ σέλερ.

Το 2010, της απονεμήθηκε το Προεδρικό Μετάλλιο της Ελευθερίας – το υψηλότερο βραβείο πολιτών των ΗΠΑ – από τον Πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα.

Η κίνηση χαιρετίστηκε από την πρώτη γυναίκα υπουργό Οικονομικών του έθνους.

«Κάθε φορά που επανασχεδιάζουμε το νόμισμά μας, έχουμε την ευκαιρία να πούμε κάτι για τη χώρα μας – τι εκτιμούμε και πώς έχουμε προχωρήσει ως κοινωνία», δήλωσε η Janet Yellen σε δήλωσή της τη Δευτέρα.

Ο Αγγέλου – συγγραφέας και ακτιβίστρια – έφυγε από τη ζωή το 2014 σε ηλικία 86 ετών. 

Πηγή

popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2022 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.