Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
03.10.2023

Κύπρος: Τουρκοκύπριοι ακτιβιστές κατά της ανέγερσης πυρηνικού σταθμού στο Άκουγιου της Τουρκίας

Οι ακτιβιστές διαδήλωσαν την αντίθεση τους έξω από πρεσβεία.
Κύπρος: Τουρκοκύπριοι ακτιβιστές κατά της ανέγερσης πυρηνικού σταθμού στο Άκουγιου της Τουρκίας

Την έντονη αντίθεση τους στην ανέγερση πυρηνικού σταθμού στην περιοχή Άκουγιου της Τουρκίας, απέναντι από τα βόρεια παράλια της Κύπρου, εξέφρασαν Τουρκοκύπριοι ακτιβιστές μπροστά από την παράνομη τουρκική «πρεσβεία» στα κατεχόμενα.

Σύμφωνα με τους ακτιβιστές ο πρώτος σταθμός παραγωγής θα είναι έτοιμος το 2025, ενώ επισήμαναν ότι η πυρηνική ενέργεια δεν είναι φιλική προς το περιβάλλον και ενδεχομένως να καταστεί απειλή. Όπως ανέφερε ο διαδηλωτής Χασάν Σαρπτέν, η «αστυνομία» των κατεχομένων προσπάθησε να παρεμποδίσει την ανάγνωση σχετικού ανακοινωθέντος.

Τελικώς, ο ακτιβιστής Φατίχ Μπαϊρακτάρ, διάβασε την ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία θα υπάρξουν πολύ σημαντικά περιβαλλοντικά προβλήματα με την έναρξη λειτουργίας του σταθμού και ότι τα απόβλητα του σταθμού θα θάβονται στη Μερσίνα με αποτέλεσμα να επηρεαστεί αρνητικά ολόκληρη η Κύπρος.

Αναφέρθηκε στη νομική διαδικασία, που ακολουθείται μετά την περιβαλλοντική μελέτη για τις επιπτώσεις από την κατασκευή του σταθμού και πρόσθεσε ότι «η κυβέρνηση του AKP θέλει να αλλάξει ορισμένους νόμους για να ανοίξει το δρόμο για την ανέγερση του πυρηνικού σταθμού».

Σημείωσε ότι δεν πρέπει να ρωτηθούν μόνο οι κάτοικοι της Τουρκίας, αλλά και της γύρω περιοχής, αν επιθυμούν πυρηνικό σταθμό. Τον σταθμό κατασκευάζει η ρωσική ”Rosatom”.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2023 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.