Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
27.06.2022

Η Καλιφόρνια γίνεται η πρώτη αμερικανική πολιτεία που απαγορεύει το stealthing

H μη συναινετική αφαίρεση του προφυλακτικού κατά τη διάρκεια της ερωτικής πράξης, «είναι όχι μόνο ανήθικη, αλλά και παράνομη», ανέφερε στο BBC η εισηγήτρια του νόμου, Κριστίνα Γκαρσία.
Η Καλιφόρνια γίνεται η πρώτη αμερικανική πολιτεία που απαγορεύει το stealthing

Πριν από 30 χρόνια, η ιερόδουλη Μαξίμ Ντούγκαν από την Αλάσκα, έμεινε έγκυος, από έναν νέο πελάτη, όταν εκείνος αφαίρεσε κρυφά το προφυλακτικό που φορούσε κατά τη διάρκεια του σεξ, χωρίς την συγκατάθεσή της. Στη συνέχεια ο άνδρας εξαφανίστηκε.

Στη συνέχεια επισκέφτηκε κλινική για να κάνει έλεγχο σεξουαλικά μεταδιδόμενων νοσημάτων, ο οποίος βγήκε αρνητικός, ωστόσο είχε μείνει έγκυος και έξι εβδομάδες αργότερα, υπεβλήθη σε άμβλωση, η οποία της στοίχισε 300 δολάρια. Μετά τη διαδικασία δεν μπορούσε να εργαστεί για έναν μήνα.

Το παραπάνω περιστατικό, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ανήθικο, ωστόσο είναι σίγουρα πλέον παράνομο στην Καλιφόρνια, καθώς έγινε η πρώτη αμερικανική πολιτεία που απαγόρευσε τη μη συναινετική αφαίρεση του προφυλακτικού κατά τη διάρκεια του σεξ, μία πολύ πιο συνηθισμένη πρακτική, που εγκυμονεί κινδύνους για τη μετάδοση σεξουαλικών νοσημάτων, αλλά και ανεπιθύμητης εγκυμοσύνης.

Ο κυβερνήτης Γκάβιν Νιούσομ υπέγραψε τον νέο νόμο που τροποποιεί τον ορισμό της σεξουαλικής βιαιοπραγίας, καθιστά αστικό αδίκημα το «stealthing», όπως ονομάζεται η εν λόγω πρακτική, και δίνει στα θύματα το δικαίωμα να μηνύσουν τους θύτες, διεκδικώντας αποζημίωση. 

Παρόμοια νομοσχέδια για το stealthing κατατέθηκαν στη Νέα Υόρκη και το Γουισκόνσιν, αλλά δεν εγκρίθηκαν. 

Σε μελέτη που δημοσίευσε η Αμερικανική Εθνική Ιατρική Βιβλιοθήκη, το 12% των γυναικών, ηλικίας 21-30 ετών, ανέφεραν ότι έχουν πέσει θύμα stealthing. Σε άλλη μελέτη, το 10% των ανδρών παραδέχθηκαν ότι αφαιρούν το προφυλακτικό κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής, χωρίς συγκατάθεση. Τέλος, ερευνητές του Πανεπιστημίου Monash στην Αυστραλία διαπίστωσαν ότι μία στις τρεις γυναίκες και ένας στους πέντε άνδρες που κάνουν σεξ με άνδρες είχαν υποστεί αυτή την πρακτική. Πηγή: Protagon.gr

popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2022 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.