Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
06.10.2024

Ιταλία: 4χρονος είχε νοσήσει από κορωνοϊό Νοέμβριο του 2019

Έρευνα αποκαλύπτει ότι ιός είχε εξαπλωθεί σε όλο τον κόσμο πριν γίνει γνωστός.
Ιταλία: 4χρονος είχε νοσήσει από κορωνοϊό Νοέμβριο του 2019

Σύμφωνα με έρευνα που είδε το φως της δημοσιότητας, ένα 4χρονο αγόρι στην Ιταλίανόσησε από τον νέο κορονοϊό ήδη από τον Νοέμβριο του 2019. Το γεγονός αυτό υποδηλώνει ότι ο ιός είχε εξαπλωθεί σε όλο τον κόσμο πριν γίνει γνωστός.

Το παιδί με καταγωγή από μια πόλη κοντά στο Μιλάνο, παρουσίασε βήχα στις 21 Νοεμβρίου 2019 και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο περίπου μια εβδομάδα αργότερα, σύμφωνα με έκθεση του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων.

Υποψιάστηκαν ότι πάσχει από ιλαρά μετά από συμπτώματα που περιλάμβαναν εμετό, αναπνευστικά προβλήματα και εξανθήματα, σύμφωνα με ερευνητές του Τμήματος Βιοϊατρικών Επιστημών του Μιλάνο.

 Το 4χρονο παιδί έκανα αναδρομικά τεστ για την COVID-19 στις 5 Δεκεμβρίου 2019 και δείγμα του έδειξε ότι ήταν θετικός στον νέο κορωνοϊό, παρόλο που ήταν τρεις μήνες πριν επιβεβαιωθεί η παρουσία της ασθένειας στην περιοχή.

Οι ερευνητές δήλωσαν ότι δεν μπόρεσαν να προσδιορίσουν την προέλευση του στελέχους του ιού, αφού το δείγμα ελήφθη από το λαιμό του αγοριού αντί για τη μύτη του.

Ωστόσο, το αγόρι δεν είχε ταξιδέψει έξω από την Ιταλία κατά τη στιγμή της διάγνωσής του – κάτι που υποδηλώνει ότι ο ιός κυκλοφορούσε ήδη εκεί στα τέλη του φθινοπώρου, ανέφεραν οι ερευνητές, σύμφωνα με το New York Post.

“Η μακροπρόθεσμη, μη αναγνωρισμένη εξάπλωση του SARS-CoV-2 στη βόρεια Ιταλία θα μπορούσε να εξηγήσει, τουλάχιστον εν μέρει, τον καταστροφικό αντίκτυπο και την ταχεία πορεία του πρώτου κύματος COVID-19 στη Λομβαρδία”, έγραψαν οι συγγραφείς της έρευνας.

Η Κίνα προσπάθησε στο παρελθόν να προωθήσει τη θεωρία ότι η μετάδοση ξέσπασε στην Ιταλία – και όχι στην πόλη της Γουχάν.

Αξιωματούχοι στο Πεκίνο επεσήμαναν μια άλλη μελέτη που ανέφερε ότι ο ιός ενδέχεται να εξαπλώθηκε στην χώρα της Νότιας Ευρώπης ήδη από τον Σεπτέμβριο.

Οι επιστήμονες, ωστόσο, σημείωσαν ότι ακόμη και αν ο ιός ήταν στην Ιταλία νωρίτερα από ό,τι ήταν γνωστό στο παρελθόν, αυτό δεν αποκλείει την επιδημία της Κίνας.

“Γνωρίζουμε ότι η Κίνα καθυστέρησε να ανακοινώσει την έκρηξη των κρουσμάτων της, οπότε δεν υπάρχει καμία πληροφορία για το πότε ξεκίνησε εκεί η επιδημία και η Κίνα έχει πολύ ισχυρούς εμπορικούς δεσμούς με τη βόρεια Ιταλία”, δήλωσε ο Giovanni Apolone του Εθνικού Ινστιτούτου Καρκίνου του Μιλάνου στους Times of London.

(ΠΗΓΗ)

popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2024 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.