Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
24.05.2022

Εισβολή της ΕΛ.ΑΣ. στην ΑΣΟΕΕ – 6 συλλήψεις [ΒΙΝΤΕΟ]

Μια μέρα μετά την επίθεση στον καθηγητή της ΑΣΟΕΕ από ομάδα 10 ατόμων, η ΕΛ.ΑΣ. χτες επιτέθηκε στην ΑΣΟΕΕ σε φοιτητές που διαμαρτύρονται για ενδεχόμενη συγκάλυψη από τη Πρυτανεία του κατηγόρουμενου για παιδεραστία και υπεξαίρεση χρημάτων καθηγητή.

Εισβολή της ΕΛ.ΑΣ. στην ΑΣΟΕΕ – 6 συλλήψεις [ΒΙΝΤΕΟ]

Μια μέρα μετά την επίθεση στον καθηγητή της ΑΣΟΕΕ από ομάδα 10 ατόμων, η ΕΛ.ΑΣ. χτες επιτέθηκε στην ΑΣΟΕΕ σε φοιτητές που διαμαρτύρονται για ενδεχόμενη συγκάλυψη από τη Πρυτανεία του κατηγόρουμενου για παιδεραστία και υπεξαίρεση χρημάτων καθηγητή. 

Αναστάτωση προκλήθηκε λίγο πριν από τις 4 το μεσημέρι στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών από την εισβολή 10 αστυνομικών της ΟΠΚΕ μαζί με 3 ασφαλίτες. Φοιτητες έτρεχαν αλαφιασμένοι μέσα στο κτίριο ενώ πολλοί αποδοκίμασαν τους αστυνομικούς, φωνάζοντας «τι θέλετε μέσα στις σχολές μας».

Οι αστυνομικοί προχώρησαν σε 6 συλλήψεις ατόμων που φέρονται να γκρέμιζαν ένα τοίχο, για να στήσουν «δικό τους αντιεξουσιαστικό στέκι», κατά την ΕΛ.ΑΣ. Σύμφωνα με παρευρισκόμενους, πρόκειται για έναν χώρο που είχε σφραγιστεί με απόφαση της Πρυτανείας.

Ακολουθεί βίντεο της αστυνομίας για το συμβάν:

Τα γεγονότα συνέβησαν λίγες ώρες μετά τη φοιτητική κινητοποίηση στην Πρυτανεία σχετικά με τις πιθανές ευθύνες των πρυτανικών αρχών για τη διατήρηση στη θέση του διωκόμενου για σοβαρά αδικήματα καθηγητή, ο οποίος διατηρεί εξαιρετικές σχέσεις με στελέχη και υπουργούς της Ν.Δ. 

«Μετά τα περιστατικά συγκάλυψης παιδεραστών και τοκογλύφων η πρυτανεία βάζει τους μπάτσους μέσα στην σχολή να συλλάβουν φοιτητές» αναφέρει σε ανάρτησή της η φοιτητική παράταξη Αρενα. 

Στη σχετική ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ αναφέρεται ότι οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίζεται σε βάρος τους θα οδηγηθούν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή, ενώ προανάκριση διενεργείται από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής.

Πηγή

popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2022 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.