Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
02.08.2024

Υποκλοπές: Επιστολή Κουτσούμπα για άμεση σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας

Αίτημα για σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών ώστε να ζητηθεί το πόρισμα της Δικαιοσύνης για τις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις, καταθέτουν πέντε κόμματα.
Υποκλοπές: Επιστολή Κουτσούμπα για άμεση σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας

Ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, απέστειλε χθες επιστολή προς τον πρόεδρο της Βουλής και τον πρόεδρο της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας με αίτημα την άμεση σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας σχετικά με την υπόθεση των υποκλοπών.

Η επιστολή του Δ. Κουτσούμπα έχει ως εξής:

«ΠΡΟΣ

Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων

κ. Κωνσταντίνο Τασούλα

Πρόεδρο της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας

κ. Αθανάσιο Μπούρα

Η έκδοση του Πορίσματος και η ανακοίνωση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου για την υπόθεση των υποκλοπών εγείρει πολύ σοβαρά ερωτήματα για την έρευνα που διεξήχθη, τα στοιχεία πάνω στα οποία βασίστηκε και τελικά για τη βασιμότητα των συμπερασμάτων στα οποία κατέληξε. Αποτελεί πολύ σοβαρή εξέλιξη που παραπέμπει σε συγκάλυψη των κυβερνητικών και κρατικών ευθυνών για αυτή την δυσώδη υπόθεση.

Αναδεικνύεται, για μια ακόμη φορά, η ύπαρξη ενός αντιδραστικού και επικίνδυνου θεσμικού πλαισίου, που δίνει τη δυνατότητα στις κρατικές υπηρεσίες, αλλά και σε άλλα κυκλώματα, να προχωρούν σε “νόμιμες” και παράνομες επισυνδέσεις – με βάση το δόγμα “ουδείς εξαιρείται των παρακολουθήσεων” – οι οποίες μένουν στο “σκοτάδι” και τελικά στο απυρόβλητο.

Θυμίζουμε ότι παρόμοια ήταν η κατάληξη και στην υπόθεση των υποκλοπών στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ.

Αναδεικνύονται, επίσης, τα όρια της “ανεξαρτησίας της δικαστικής εξουσίας”, η ηγεσία της οποίας διορίζεται απ’ την εκάστοτε κυβέρνηση.

Κατόπιν των ανωτέρω, το ΚΚΕ ζητά τη διαβίβαση στη βουλή του Πορίσματος του Αρείου Πάγου, των στοιχείων της σχετικής δικογραφίας και την άμεση σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, προκειμένου να συζητηθούν και να εξεταστούν διεξοδικά όλα τα δεδομένα της υπόθεσης.

Αθήνα 31/7/2024

Για την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ

Δημήτρης Κουτσούμπας

ΓΓ της ΚΕ & Πρόεδρος της ΚΟ του ΚΚΕ»

Σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών ζητούν πέντε κόμματα για να έρθει στη Βουλή η δικογραφία από τον Άρειο Πάγο

Αίτημα να συγκληθεί η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας καταθέτουν, πέντε κόμματα, προκειμένου να ζητηθεί η διαβίβαση στη Βουλή του πορίσματος του Αρείου Πάγου των στοιχείων της δικογραφίας για τις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις και να συζητηθεί.

Το ΚΚΕ έχει ήδη καταθέσει το σχετικό αίτημα, ενώ χθες η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου, προανήγγειλε ότι στην πρότασή της αυτή από το βήμα της Ολομέλειας, συμφώνησαν και ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Αριστερά. Σε δηλώσεις της, η κα Κωνσταντοπούλου ενημέρωσε ότι είχε επικοινωνία με τον Στέφανο Κασσελάκη, τον Νίκο Ανδρουλάκη, τον Δημήτρη Κουτσούμπα και τον Αλέξη Χαρίτση οι οποίοι εξέφρασαν την ομόθυμη υποστήριξη τους στην πρότασή της. «Όλοι συμφώνησαν ότι είναι κορυφαίας σημασίας η εξέταση του σκανδάλου” είπε και ενημέρωσε ότι μέχρι να τελειώσει η σημερινή ημέρα, θα κατατεθούν τα αιτήματα και από τις πέντε Κοινοβουλευτικές Ομάδες προκειμένου να συγκληθεί η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας και να κληθεί η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου. “Είμαι εξαιρετικά ικανοποιημένη διότι τα δημοκρατικά αντανακλαστικά λειτούργησαν με τρόπο που δεν επιτρέπει στην κυβέρνηση να συνεχίσει στο δρόμο της συγκάλυψης» ανέφερε.

Κατέληξε ότι θα ζητηθεί η άμεση σύγκληση της Επιτροπής μέχρι την Παρασκευή, οπότε η Βουλή παραμένει ανοιχτή.

popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2024 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.