Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
29.09.2024

Ξεψύχησε άλογο τουριστικής άμαξας στην Κέρκυρα

Σύμφωνα με καταγγελία ο ιδιοκτήτης της άμαξας μαστίγωνε το άλογο πριν ξεψυχήσει.
Ξεψύχησε άλογο τουριστικής άμαξας στην Κέρκυρα

Ένα άλογο κατέρρευσε στο κέντρο της πόλης της Κέρκυρας χθες το μεσημέρι, στην μέση του δρόμου, όπου και ξεψύχησε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ζώο κατέρρευσε στις 14.15 το μεσημέρι, παρότι η οδηγία που έχει δοθεί στους αμαξηλάτες για την εφαρμογή της νομοθεσίας περί ευζωίας των ζώων, αναφέρει πως δεν επιτρέπεται να κινούνται οι άμαξες από τις 13:00 έως τις 17:00 τις θερμές ημέρες του καλοκαιριού και, σε καμία περίπτωση, με θερμοκρασίες από 35 βαθμούς Κελσίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Mega, το άλογο βρισκόταν σε μία πολύ δύσκολη ανηφόρα ενώ σύμφωνα με καταγγελία αυτόπτη μάρτυρα το άλογο δεχόταν μαστιγώματα καθόλη τη διάρκεια της διαδρομής από τον αμαξά.

Παράλληλα, σύμφωνα με το ίδιο Μέσο, το άλογο φέρεται να ήταν στην άμαξα, η οποία εκείνη τη στιγμή είχε κάποιους τουρίστες και με τον ιδιοκτήτη του, όταν ξαφνικά έπεσε στον δρόμο του Φοίνικα.

Φιλοζωικές οργανώσεις του νησιού καταγγέλλουν τη συγκεκριμένη πρακτική υποστηρίζοντας πως το άλογο αναγκαζόταν να μεταφέρει τουρίστες σε βόλτες αναψυχής μέρα μεσημέρι με αφόρητη ζέστη ενώ η κυκλογορία απαγορεύεται από τις 2 έως τις 5 το μεσημέρι.

Σήμερα Παρασκευή (7/7) θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά στο παλαιό φρούριο της Κέρκυρας με σύνθημα «η Κέρκυρα να μην γίνει Σαντορίνη» και βασικό αίτημα την επέκταση απαγόρευσης κυκλοφορίας για τις άμαξες με άλογα από τις 11 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα.

Για το περιστατικό έχει ξεκινήσει προανάκριση από την Αστυνομία, ενώ η Οργάνωση Ιππόθεσης επισημαίνει σε ανάρτησή της ότι δεν υπάρχει επαρκές νομικό πλαίσιο προστασίας για τα ιπποειδή.

Πηγή

popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2024 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.