Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
26.09.2022

Σάλος με δηλώσεις Κατερινόπουλου για τις γυναικοκτονίες: «Κάποιες πρέπει να αποφασίσουν τι θέλουν»

Η δήλωσή του ταξίαρχου ε.α. που προκάλεσε αντιδράσεις και η απάντηση που έδωσε ο ίδιος.
Σάλος με δηλώσεις Κατερινόπουλου για τις γυναικοκτονίες: «Κάποιες πρέπει να αποφασίσουν τι θέλουν»

Σάλο προκάλεσαν οι δηλώσεις του ταξίαρχου ε.α. της αστυνομίας, Θανάση Κατερινόπουλου, με αφορμή τις τελευταίες γυναικοκτονίες που συγκλονίζουν τη χώρα.

Μιλώντας στο STAR είπε αρχικά ότι «ζούμε σε μια εποχή σκληρής πατριαρχίας, όπου ορισμένοι έχουν την αντίληψη ότι οι γυναίκες είναι κτήμα τους. Πιστεύουν δυστυχώς ότι ο άντρας κάνει το κουμάντο και η γυναίκα πρέπει να υπακούει».

Ακόμη ανέφερε ότι πρόκειται για ακόμη μία ανθρωποκτονία, αυτή στο Ρέθυμνο μιλώντας με νομικούς όρους.

Συγκεκριμένα, ο Θανάσης Κατερινόπουλος αρχικά δήλωσε για το θέμα: «Κάποιοι άνδρες ζουν σε εποχή σκληρής πατριαρχίας Υπάρχει η λογική ότι ο άνδρας έχει το κουμάντο, ο άνδρας έχει το πάνω χέρι και ό,τι λέει πρέπει να το εκτελεί η γυναίκα. Κατ’ αρχήν όποιος θέλει να φύγει είναι ελεύθερος να φύγει. Μπορεί να καταφύγει και στις εισαγγελικές και στις αστυνομικές αρχές και σε οργανώσεις γυναικών. Να αναφέρει το πρόβλημά της και από κει και πέρα θα προστατευθεί. Το θέμα όμως είναι το εξής: Θέλουν; Έχουμε δει περιπτώσεις γυναικών που δεν προσπάθησαν να φύγουν ή και αν έφυγαν τελευταία στιγμή ξαναγύρισαν για κάποιο λόγο. Πρέπει εδώ να αποφασίσουν κάποιες τι θέλουν!».

Η τοποθέτησή του αυτή προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων στα social media, με πολλούς να τον κατηγορούν για μετατόπιση ευθυνών. Ο κ. Κατερινόπουλος έσπευσε να απαντήσει, αναρτώντας τα εξής:

popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2022 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.