Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
14.08.2022

Ιωάννα Μάνδρου: «Ζητώ συγγνώμη – Οργανωμένη η παραπληροφόρηση για το σκάνδαλο Novartis»

Δεν αποκλείει πολιτικό δάκτυλο πίσω από την οργανωμένη προσπάθεια διασποράς ψευδών ειδήσεων σε βάρος Παπαγγελόπουλου και της Τουλουπάκη για την ενοχοποίηση δέκα πολιτικών στο σκάνδαλο Novartis, η δικαστική συντάκτρια του ΣΚΑΪ.
Ιωάννα Μάνδρου: «Ζητώ συγγνώμη – Οργανωμένη η παραπληροφόρηση για το σκάνδαλο Novartis»

Για «προσπάθεια οργανωμένης παραπληροφόρησης» έκανε λόγο η Ιωάννα Μάνδρου, που στόχο είχε να διακινηθούν ψεύτικες πληροφορίες για δήθεν παραπομπή του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου και της Ελένης Τουλουπάκη για την ενοχοποίηση δέκα πολιτικών στο σκάνδαλο Novartis.

Η δικαστική συντάκτρια συντάκτρια του ΣΚΑΪ και της Καθημερινής, μάλιστα, τόνισε ότι δεν μπορεί να θεωρήσει την εν λόγω διασπορά ψευδών ειδήσεων, «ως λάθος ή αφελές».

Σύμφωνα με την Ιωάννα Μάνδρου, το βράδυ της Πέμπτης (30/06), υπήρξε οργανωμένη διαρροή από δικαστικούς κύκλους με σκοπό να διακινηθεί η είδηση ότι ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης και η πρώην επικεφαλής της εισαγγελίας διαφθοράς διώκονται για την ενοχοποίηση δέκα πολιτικών στο σκάνδαλο Novartis.

Η Ιωάννα Μάνδρου μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ ανέφερε ότι: «η πληροφόρηση που είχαμε από τις ανώτατες δικαστικές πηγές όλος ο ελληνικός Τύπος δεν ήταν σωστή».

Παράλληλα σημείωσε ότι αυτό της συνέβη για πρώτη φορά στα 38 χρόνια που ασκεί το επάγγελμα της δημοσιογραφίας. Εμφανώς ενοχλημένη επειδή χρησιμοποιήθηκε για να διασπείρει ψευδείς ειδήσεις, η Ιωάννα Μάνδρου δήλωσε ότι: «νοιώθω την ανάγκη να φύγω από αυτό το επάγγελμα», ενώ η ίδια δεν απέκλεισε να υπάρχουν ακόμα και πολιτικά κίνητρα πίσω από το οργανωμένο σχέδιο διασποράς ψευδών ειδήσεων.

Η Ιωάννα Μάνδρου έγραψε σχετικά με το συμβάν και στην Καθημερίνη: «Σημειώνεται ότι η πληροφόρηση αργά χθες το βράδυ για παραπομπή Παπαγγελόπουλου – Τουλουπάκη για την ενοχοποίηση των δέκα πολιτικών δεν ανταποκρινόταν στην αλήθεια, ήταν ψευδής και ως εκ τούτου η υπογράφουσα στο μέτρο που της αναλογεί η ευθύνη απέναντι στους αναγνώστες μας ζητά συγγνώμη. Επίσης σημειώνεται ότι το σύνολο του Τύπου δημοσίευσε τις ίδιες πληροφορίες, ενώ οι πηγές των πληροφοριών αυτών υπήρξαν ανώτατες δικαστικές πηγές».

Το σημερινό κείμενο που υπογράφει η Ιωάννα Μάνδρου:

«Γιατί παραπέμπονται τελικά Παπαγγελόπουλος – Τουλουπάκη: Τι λέει το βούλευμα του Δικαστικού Συμβουλίου

Η πληροφόρηση αργά χθες το βράδυ για παραπομπή Παπαγγελόπουλου – Τουλουπάκη για την ενοχοποίηση των δέκα πολιτικών, σχετικά με την υπόθεση Novartis, δεν ανταποκρινόταν στην αλήθεια – Oι λόγοι για τους οποίους τελικά παραπέμπονται.

Με βάση το βούλευμα του Δικαστικού Συμβουλίου για την παραπομπή του πρώην υπουργού Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, η απόφαση του Δικαστικού Συμβουλίου είναι ομόφωνη για δύο αδικήματα, για τα οποία παραπέμπεται. 

Για κατάχρηση εξουσίας σε βαθμό κακουργήματος, που αφορά την μη αποστολή στη Βουλή των καταγγελιών του ΚΙΝΑΛ – ΠΑΣΟΚ για τον τότε υπουργό Παναγιώτη Κουρουμπλή, που είχε διατελέσει υπουργός Υγείας και είχε καταγγελθεί για την υπόθεση της Novartis.

Για την ίδια παράλειψη της μη αποστολής του φακέλου Κουρουμπλή παραπέμπεται στο Ειδικό Δικαστήριο η εισαγγελέας Ελένη Τουλουπάκη, για κατάχρηση εξουσίας, με πλειοψηφία τριών ψήφων υπέρ και δύο κατά.

Οι δύο που μειοψήφησαν ανώτατοι δικαστικοί, ο ένας προέρχεται από το ΣτΕ και η άλλη από τον Αρειο Πάγο.

Παράλληλα, ο πρώην υπουργός Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, που διετέλεσε επί μακρόν αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης παραπέμπεται στο Ειδικό Δικαστήριο για παράβαση καθήκοντος σε βαθμό πλημμελήματος κατ΄εξακολούθηση για τις πιέσεις και παρεμβάσεις που άσκησε στην εισαγγελέα Ελένη Ράικου (είχε χειριστεί πριν την Ελένη Τουλουπάκη το φάκελο Novartis, και παραιτήθηκε πριν την ενοχοποίηση των πολιτικών προσώπων).

Επίσης, για τις παρεμβάσεις στον εισαγγελέα Παν. Αθανασίου για φορολογικούς ελέγχους στον ιδιοκτήτη του ΣΚΑΪ Γιάννη Αλαφούζο πριν τον διαγωνισμό με τις τηλεοπτικές άδειες.

Τέλος, και για τις παρεμβάσεις στην εισαγγελέα Γεωργία Τσατάνη για την υπόθεση του Ανδρέα Βγενόπουλου.

Σημειώνεται ότι η πληροφόρηση αργά χθες το βράδυ για παραπομπή Παπαγγελόπουλου – Τουλουπάκη για την ενοχοποίηση των δέκα πολιτικών δεν ανταποκρινόταν στην αλήθεια, ήταν ψευδής και ως εκ τούτου η υπογράφουσα στο μέτρο που της αναλογεί η ευθύνη απέναντι στους αναγνώστες μας ζητά συγγνώμη.

Επίσης σημειώνεται ότι το σύνολο του Τύπου δημοσίευσε τις ίδιες πληροφορίες, ενώ οι πηγές των πληροφοριών αυτών υπήρξαν ανώτατες δικαστικές πηγές».

popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2022 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.