Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
19.08.2024

Φούρνοι Ικαρίας: Δεν υπάρχει πλέον ενεργό μέτωπο [Εικόνες / Βίντεο από την φωτιά του Σαββάτου]

Αυτή την ώρα, δεν υπάρχουν παρά μόνο διάσπαρτες εστίες που ελέγχονται από τις πυροσβεστικές δυνάμεις.
Φούρνοι Ικαρίας: Δεν υπάρχει πλέον ενεργό μέτωπο [Εικόνες / Βίντεο από την φωτιά του Σαββάτου]

Χθες (17/8) το μεσημέρι εκδόθηκε μήνυμα απομάκρυνσης για τους κατοίκους από το «112», ενώ το λιμενικό απομάκρυνε 19 άτομα από την παραλία στο Καμάρι Φούρνων.

Όλη τη νύχτα οι πυροσβέστες κράτησαν τη φωτιά μακριά από τους οικισμούς Καμάρι και Μπαλί. Οι ισχυροί άνεμοι που έπνεαν στην περιοχή και οι οποίοι άλλαζαν διαρκώς διευθύνσεις δημιουργούσαν αναζωπυρώσεις με αποκορύφωμα αυτής της 4:00 το πρωί πάνω από την περιοχή του οικισμού Καμάρι.

Οι άντρες της ΕΜΟΔΕ μαζί με τους εθελοντές του νησιού καθώς και κατοίκους πάλεψαν όλη τη νύχτα για να μπορέσουν να την κρατήσουν πριν πάρει μεγάλες διαστάσεις. Με το πρώτο φως της ημέρας το ελικόπτερο της πυροσβεστικής άρχισε τις ρίψεις.

Οι δασοκομάντος προσπαθούν να σβήσουν κάθε εστία που αναζωπυρώνεται. Οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή εξακολουθούν να έχουν ένταση πολλές φορές και 7 μποφόρ δυσχεραίνοντας ακόμα περισσότερο το έργο των δυνάμεων πυρόσβεσης.

Μέχρι το βράδυ του Σαββάτου η φωτιά έχει κάψει γύρω στα 7.000 στρέμματα. Η φωτιά πέρασε μέσα από κάποιες αυλές σπιτιών στο Καμάρι και από τον περίγυρο της εκκλησίας του Αγίου Ταξιάρχη.

popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2024 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.