Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
06.10.2024

Έβρος: Δικογραφία για απόπειρα εμπρησμού σε βάρος των 13 μεταναστών που «συνέλαβαν» οι αυτόκλητοι πολιτοφύλακες

Για απόπειρα εμπρησμού διώκονται οι 13 πρόσφυγες και μετανάστες που έπεσαν θύματα ομάδας αυτόκλητων πολιτοφυλάκων στον Έβρο, όπου τους κρατούσαν κλειδωμένους παρά τη θέλησή τους σε τρέιλερ.
Έβρος: Δικογραφία για απόπειρα εμπρησμού σε βάρος των 13 μεταναστών που «συνέλαβαν» οι αυτόκλητοι πολιτοφύλακες

Δύο ξεχωριστές δικογραφίες σχηματίστηκαν από την Ασφάλεια Αλεξανδρούπολης για το πρωτοφανές περιστατικό απαγωγής και ομηρίας 13 προσφύγων και μεταναστών σε τρέιλερ από τρεις αυτόκλητους πολιτοφύλακες στον Έβρο το απόγευμα της Τρίτης.

Σύμφωνα με την «Καθημερινή», η μια δικογραφία αφορά στους 13 μετανάστες και περιλαμβάνει κατηγορίες για απόπειρα εμπρησμού, για κατασκευή και κατοχή εκρηκτικών καθώς και για παράνομη είσοδο στη χώρα. 

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, για τους τρεις άνδρες, δυο Ελληνες και τον ιδιοκτήτη του οχήματος που έχει αλβανική καταγωγή, οι κατηγορίες αφορούν διέγερση σε διάπραξη εγκλημάτων βιαιοπραγίας ή διχόνοιας με ρατσιστικό κίνητρο, καθώς και αρπαγή με ρατσιστικό κίνητρο και έκθεση σε κίνδυνο.

Σύμφωνα με την έκθεση της αστυνομίας, οι 13 άνθρωποι, 9 με καταγωγή από την Συρία και 4 από το Πακιστάν, αρχικά οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών Αλεξανδρούπολης κι αυτός τους παρέπεμψε στον ανακριτή απ’ όπου πήραν προθεσμία για να απολογηθούν την Παρασκευή το μεσημέρι.

Υπενθυμίζεται πως παραγγελία έδωσε χθες (23/8) προς τον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γ. Αδειλίνη, ζητώντας να ερευνηθούν τα αίτια για τις καταστροφικές πυρκαγιές στην περιφέρειά του, ιδίως αν προκύπτει «τυχόν οργανωμένη εγκληματική δραστηριότητα» για εμπρησμούς, ενώ ζητάει και να εξεταστούν φαινόμενα ρατσιστικής βίας κατά μεταναστών.

popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2024 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.