Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
08.08.2024

ΕΛΑΣ: Σε δίκη 17 στελέχη της αστυνομίας για την προστασία στον Μένιο Φουρθιώτη

Ανάμεσά τους παραπέμπονται ο πρώην αρχηγός Μιχάλης Καραμαλάκης, δύο αντιστράτηγοι και άλλοι ανώτεροι αξιωματικοί της αστυνομίας.
ΕΛΑΣ: Σε δίκη 17 στελέχη της αστυνομίας για την προστασία στον Μένιο Φουρθιώτη

Σε δίκη παραπέμπονται 17 κορυφαία στελέχη της ΕΛΑΣ, πρώην και εν ενεργεία, για τη διάθεση πολυάριθμης αστυνομικής δύναμης για την προστασία του παρουσιαστή Μένιου Φουρθιώτη.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα «Καθημερινή» ανάμεσα στα 17 στελέχη της ΕΛΑΣ που παραπέμπονται σε δίκη με την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος είναι ο πρώην αρχηγός του της ΕΛΑΣ Μιχάλης Καραμαλάκης, δύο αντιστρατήγοΙ ε.α., καθώς και τα μέλη της επιτροπής της ΓΑΔΑ που την περίοδο 2020-2021 είχαν γνωμοδοτήσει θετικά στο αίτημα να διατεθεί αστυνομική φύλαξη στον Μένιο Φουρθιώτη.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες τα 17 στελέχη της ΕΛΑΣ έλαβαν κλητήριο θέσπισμα, με το οποίο παραπέμπονται να δικαστούν στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος κατ’ εξακολούθηση και της ηθικής αυτουργίας σε παράβαση καθήκοντος.

Να σημειωθεί ότι από την εισαγγελική έρευνα διαπιστώθηκε ότι ενώ δεν συνέτρεχαν οι προϋποθέσεις στο διάστημα από τον Νοέμβριο του 2020 έως τον Μάρτιο του 2021 η ηγεσία της ΕΛΑΣ διέθεσε συνολικά στη φύλαξη του Μένιου Φουρθιώτη τέσσερις αστυνομικούς, δύο συνοδευτικά οχήματα (μία μοτοσικλέτα και ένα αυτοκίνητο) καθώς και 24ωρη φύλαξη του σπιτιού του.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο εισαγγελέας εγκαλεί τα στελέχη της αστυνομίας ότι διατήρησαν τη φύλαξη παρά το γεγονός ότι υπήρχαν αναφορές – καταγγελίες αστυνομικών της φρουράς του ότι ο Μένιος Φουρθιώτης τους εξανάγκαζε να παραβαίνουν τα καθήκοντά τους.

Να σημειωθεί ότι μετά την αποκάλυψη της σκανδαλώδους προστασίας τον Μάρτιο του 2021 δόθηκε εντολή στον τότε αρχηγό της ΕΛΑΣ και σήμερα κατηγορούμενο να αποσυρθεί άμεσα η αστυνομική προστασία από τον παρουσιαστή Μένιο Φουρθιώτη.

popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2024 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.