Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
06.10.2024

Εικόνες απόλυτου χάους στον Βόλο: Πλημμύρισε το νοσοκομείο, «βγήκαν» τα ψάρια στους δρόμους της πόλης [ΒΙΝΤΕΟ]

«Φούσκωσαν» κύματα σε πλημμυρισμένο κεντρικό δρόμο του Βόλου.
Εικόνες απόλυτου χάους στον Βόλο: Πλημμύρισε το νοσοκομείο, «βγήκαν» τα ψάρια στους δρόμους της πόλης [ΒΙΝΤΕΟ]

Εκτεταμένες είναι οι καταστροφές και τα προβλήματα στον Βόλο από την κακοκαιρία Elias, όπως αποτυπώνεται σε φωτογραφίες και βίντεο που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου.

Οι δρόμοι έχουν μετατραπεί σε ποτάμια ενώ το Νοσοκομείο Βόλου πλημμύρισε κατά την διάρκεια της νύχτας.

Το πρόβλημα εντοπίζεται κυρίως στα υπόγεια του Νοσοκομείου αλλά και στην τραπεζαρία, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, στο σημείο έφτασε η Πυροσβεστική υπηρεσία για την απάντληση των υδάτων.

Υπενθυμίζεται ότι λίγες ημέρες πριν, από την κακοκαιρία Daniel είχε πλημμυρίσει η πτέρυγα για χημειοθεραπείες με το προσωπικό να δίνει μάχη για την αποκατάσταση του νοσοκομείου.

Πολίτες όλο το βράδυ βρίσκονταν εγκλωβισμένοι στα σπίτια τους, με δυνάμεις της Πυροσβεστικής και της ΕΜΑΚ να επιχειρούν και να τους συνδράμει και ο στρατός. Περισσότεροι από 330 άνθρωποι οδηγήθηκαν σε ασφαλή σημεία.

Πολλά σπίτια και καταστήματα έχουν πλημμυρίσει, αυτοκίνητα παρασύρθηκαν από τους ορμητικούς χειμάρρους, ενώ μεγάλες είναι οι ποσότητες λάσπης.

«Υπερχείλισαν ρέματα που περνούν μέσα από την πόλη όπως ο Κραυσίδωνας και ο Ξηριάς και το νερό στην πόλη ξεπέρασε σε αρκετές περιοχές τα 30 και 40 εκατοστά πλημμυρίζοντας όχι μόνο την πόλη του Βόλου αλλά και πλησιέστερες παράκτιες περιοχές» είπε o εκπρόσωπος τύπου της Πυροσβεστικής Βασίλης Βαθρακογιάννης.

Παράλληλα, η παρακάτω φωτογραφία που κοινοποίησε στο Facebook το Forecast Weather Greece είναι από κεντρικό δρόμο του Βόλου. Ο όγκος των νερών είναι τόσο μεγάλος που έχουν σηκωθεί κύματα. «Δεν είναι κάποια παραλία ή από τυφώνα στο Μαϊάμι είναι κεντρικός δρόμος του Βόλο» αναγράφεται χαρακτηριστικά στη λεζάντα.

Μπέος: «Πού το είχε αυτό κρυμμένο ο Θεός τόσα χρόνια;»

Νωρίτερα ήχησε στον Βόλο μήνυμα του 112 για να υπενθυμίσει στους κατοίκους ότι είναι σε ισχύ απαγόρευση κυκλοφορίας. Ο δήμαρχος Αχιλλέας Μπέος έκανε λόγο για καταστροφή του Νώε, διευκρίνισε ότι κινδύνευσαν ανθρώπινες ζωές και αναρωτήθηκε «πού το είχε τόσο νερό ο Θεός».

«Το 80% της πόλης παραμένει χωρίς ρεύμα. Το νερό δημιουργεί πρόβλημα. Οι αγωγοί έφυγαν. Ο κόσμος δεν μπορεί να δουλέψει», ανέφερε ακόμα μιλώντας στην ΕΡΤ, ενώ σχολίασε χαρακτηριστικά: «Μιλάμε για εκατομμύρια νερό και λάσπη. Πού το το είχε αυτό κρυμμένο ο Θεός τόσα χρόνια;».

Όταν η κουβέντα έφτασε στις ευθύνες, εκεί ο Αχιλλέας Μπέος απάντησε: «Κάποιος φταίει ρε παιδιά, δε μ’ αφήνετε κι εσείς οι δημοσιογράφοι; Μιλάμε για καταστροφή του Νώε. Λίμνη εγινε ο Βόλος όλος. Αν θέλετε εσείς να βρείτε κάποιον που φταίει, πείτε ότι φταίει ο Μπέος»

«Απόβαση» του σταρτού στον Βόλο με hummer, βάρκες και ερπυστριοφόρα

«Απόβαση» στον Βόλο έκανε ο στρατός για να μεταφέρει αποκλεισμένους ανθρώπους από περιοχές ακόμα και εντός του πολεοδομικού ιστού, που δεν μπορούν να μετακινηθούν από τα πλημμυρισμένα σπίτια τους.

Πολύ δύσκολη είναι συγκεκριμένα η κατάσταση στις Αλυκές, στο Παλιό Λιμεναρχείο, στο Νέο Δέλτα, στη Μακρινίτσα, στο Διμήνι, στο Σέσκλο.

Η πόλη είναι χωρίς νερό και ρεύμα και καμία επίσημη ενημέρωση δεν υπάρχει για το ενδεχόμενο σταδιακών αποκαταστάσεων, σύμφωνα με το gegonota.news.

«Βγήκαν» τα ψάρια στη στεριά

Μπροστά σε ένα πρωτοφανές σκηνικό βρέθηκαν οι κάτοικοι της Νεάπολης του Βόλου, όταν με το πρώτο φως της ημέρας βγήκαν να δουν την κατάσταση που επικρατεί στις περιουσίες τους και στην περιοχή που κατοικούν.

Όπως μεταδίδει το newspaper.gr ψάρια «ξεβράστηκαν» -πιθανότατα- από το ποτάμι του Ξηριά και σπαρταρούσαν στη μέση του δρόμου. Τα ορμητικά νερά του χειμάρρου έπληξαν την περιοχή.

popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2024 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.