Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
02.08.2024

Δίκη για τη δολοφονία Καραϊβάζ: ΕΣΗΕΑ και ΠΟΕΣΥ ζητούν δικαίωση για τον δημοσιογράφο

«Να συνεχιστούν οι έρευνες για τη δολοφονία Καραϊβάζ».
Δίκη για τη δολοφονία Καραϊβάζ: ΕΣΗΕΑ και ΠΟΕΣΥ ζητούν δικαίωση για τον δημοσιογράφο

Δικαίωση για την απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου να αθωώσει λόγω αμφιβολιών τους κατηγορούμενους για τη δολοφονία του δημοσιογράφου, Γιώργου Καραϊβάζ, ζητά το διοικητικό συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ:

«Με την αθώωση λόγω αμφιβολιών των δυο κατηγορουμένων για τη δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ παραμένει αδικαίωτη η μνήμη του συναδέλφου μας.  Πάνω απ’ όλα, όμως,  διευρύνεται το αίσθημα ατιμωρησίας για δολοφονίες δημοσιογράφων που από την πρώτη στιγμή στηλιτεύθηκε διεθνώς από τον Κλάδο.

Καλούμε τη Δικαιοσύνη  και τον αρμόδιο Εισαγγελέα να πράξουν ό,τι προβλέπει ο Νόμος ώστε η υπόθεση αυτή να κριθεί και σε δεύτερο βαθμό, δεδομένου ότι η πρόταση της κυρίας Εισαγγελέως της έδρας  βρίσκεται σε πλήρη διάσταση με την απόφαση που τελικά εκδόθηκε.

Καλούμε τις Αρχές να εντείνουν περαιτέρω τις έρευνες, προκειμένου να αποδοθεί δικαιοσύνη για τον νεκρό συνάδελφό μας, τους δημοσιογράφους της χώρας και την παγκόσμια δημοσιογραφική κοινότητα και να αποκαλυφθεί όλη η αλήθεια για τους δράστες και τους ηθικούς αυτουργούς της δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ», αναφέρει η ανακοίνωση.

Υπενθυμίζεται πως ο πρώτος κατηγορούμενος κρίθηκε αθώος με ψήφους 5-2 (μειοψηφίσε ο πρόεδρος και μια τακτική δικαστής), ενώ ο δεύτερος κρίθηκε αθώος με ψήφους 6-1 (μειοψήφισε η ίδια δικαστής).

Η ΠΟΕΣΥ ζητάει να συνεχιστούν οι έρευνες για τη δολοφονία του Καραϊβάζ:

«H απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Αθήνας –που αθώωσε τους δύο κατηγορούμενους για την στυγερή δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ, λόγω μη επαρκών αποδείξεων και παρά την πρόταση της Εισαγγελέως να κηρυχθούν ένοχοι- αποτελεί μία ακόμη απόδειξη πως όσο παραμένει ανεξιχνίαστη η πραγματική αιτία και το πραγματικό περιεχόμενο αυτής της ειδεχθούς πράξης, οι εγκληματίες θα δρουν ανενόχλητοι.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ), εκφράζοντας το πάνδημο αίτημα του κλάδου στα ΜΜΕ, της ελληνικής κοινωνίας αλλά και της διεθνούς κοινής γνώμης, να ριχτεί άπλετο φως σε αυτήν την σκοτεινή υπόθεση, καλεί τις αστυνομικές και δικαστικές Αρχές να σταθούν στο ύψος της ευθύνης που τους αναλογεί. Να εντείνουν τις έρευνες με τρόπο αποτελεσματικό και αποφασιστικό και να αναδείξουν τις αιτίες που όπλισαν τα χέρια του/των δολοφόνων. Επίσης, το ΔΣ της ΠΟΕΣΥ καλεί τον αρμόδιο Εισαγγελέα να πράξει τα δέοντα, ώστε να κριθεί η υπόθεση και σε δεύτερο βαθμό.

Όσο η δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ –δημοσιογράφου ειδικευμένου στο αστυνομικό ρεπορτάζ- παραμένει μία υπόθεση τυφλή, όσο οι ηθικοί και φυσικοί αυτουργοί παραμένουν ατιμώρητοι, τόσο το επάγγελμα του δημοσιογράφου στην Ελλάδα θα κατατάσσεται ως ένα από τα πιο επικίνδυνα επαγγέλματα και η χώρα μας μεταξύ εκείνων που δεν μπορούν να εξασφαλίσουν δικλείδες ασφάλειας και εγγύησης για την απρόσκοπτη δημοσιογραφική έρευνα.Το Διοικητικό Συμβούλιο».

popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2024 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.