Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
18.08.2024

Απανωτά μηνύματα 112 για εκκένωση από Βαρνάβα, Καλέτζι και άλλους οικισμούς προς Γραμματικό

Ο καπνός από τη φωτιά στον Βαρνάβα καλύπτει την Αττική. Καίγεται και πευκοδάσος στα Μέγαρα, ενώ καταγράφηκαν ζημιές και σε σπίτια
Απανωτά μηνύματα 112 για εκκένωση από Βαρνάβα, Καλέτζι και άλλους οικισμούς προς Γραμματικό

Η φωτιά στον Βαρνάβα ξέσπασε το μεσημέρι, κοντά σε σπίτια, ενώ άμεσα εκδόθηκε μήνυμα για την εκκένωση του χωριού. Στην περιοχή πνέουν πολύ ισχυροί άνεμοι, ενώ επί τόπου επιχειρεί πάρα πολύ ισχυρή δύναμη της Πυροσβεστικής, με  190 πυροσβέστες, 40 οχηματα, 10 ομάδες πεζοπόρων, 11 αεροσκάφη και 5 ελικόπτερα.

Δύο διαδοχικά μηνύματα εκκένωσης περιοχών στάλθηκαν από το 112, λίγο πριν από τις 5 το απόγευμα, λόγω της πυρκαγιάς που είναι σε εξέλιξη στην περιοχή.

Ειδικότερα, αρχικά, στάλθηκε μήνυμα στους κατοίκους της περιοχής Μοναστήρι Παναγιάς, με την οδηγία να απομακρυνθούν προς το Γραμματικό ενώ λίγα λεπτά αργότερα σε όσους βρίσκονται στις περιοχές Βόθωνα, Καλέντζι και Πουρίθι να απομακρυνθούν προς Μαραθώνα.

Στις 18:32 στάλθηκε επίσης προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 στους κατοίκους των περιοχών της Σταμάτας, της Ροδόπολης, του Αγίου Στεφάνου και του Διονύσου να βρίσκονται σε ετοιμότητα και να ακολουθήσουν, εάν χρειαστεί, τις οδηγίες των Αρχών.

Ένα καταπράσινο πευκοδάσος καίγεται στα Μέγαρα, πάνω από το Αλεποχώρι, ενώ ήδη καταγράφονται ζημιές σε σπίτια στο Νέο Μάζι. 

Λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι, εκδόθηκε μήνυμα 112 προς τους κατοίκους της περιοχής Νέο Μάζι Μεγάρων, που καλούνται να εκκενώσουν προς Αιγειρούσες. Η φωτιά στα Μέγαρα ξέσπασε το μεσημέρι της Κυριακής. Αρχικά, το 112 ενεργοποιήθηκε για προειδοποιητικό μήνυμα προς τους πολίτες. «Παραμείνετε σε ετοιμότητα και ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών», αναφέρεται σχετικά. Σύντομα εστάλη νέο μήνυμα για εκκένωση: «Αν βρίσκεστε στην περιοχή Νέο Μάζι Μεγάρων απομακρυνθείτε προς Αιγειρούσες». 

πηγή

popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2024 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.