Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
25.03.2023

Η Γαλλία ξεκίνησε, με αμερικάνικη υποστήριξη, εκτεταμένους βομβαρδισμούς στην «πρωτεύουσα» του Ισλαμικού Κράτους

Έχουμε αντίποινα, έχουμε (κάτι που μοιάζει με) πόλεμο.
Η Γαλλία ξεκίνησε, με αμερικάνικη υποστήριξη, εκτεταμένους βομβαρδισμούς στην «πρωτεύουσα» του Ισλαμικού Κράτους

Δύο μόλις μέρες μετά τη φρίκη που σκόρπισαν στο Παρίσι οι τρομοκράτες του ISIS έχουμε σε πλήρη εξέλιξη τα αντίποινα της γαλλικής πλευράς που εδώ και λίγη ώρα βομβαρδίζει σφοδρά τη συριακή πόλη Ράκα με τουλάχιστον 10 αεροσκάφη 20 βόμβες έως τώρα. 

Από τους βομβαρδισμούς έχουν πληγεί το κέντρο ελέγχου και διοίκησης των τζιχαντιστών, όπως και επίσης κέντρα ανεφοδιασμού και εκπαίδευσης στρατιωτών.

Όπως αναφέρει το γαλλικό υπουργείο, πρόκειται για τη μεγαλύτερη επίθεση της Γαλλίας στη Συρία έως σήμερα. Τα αεροσκάφη ξεκίνησαν συντονισμένα από τις γαλλικές βάσεις στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και την Ιορδανία, ενώ η επιχείρηση εκτελέστηκε με τη συνεργασία των αμερικανικών δυνάμεων. 

Θα θυμάστε τον πρωθυπουργό της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ, να χαρακτηρίζει στο δραματικό του διάγγελμα αμέσως μετά τα γεγονότα της Παρασκευής “πράξη πολέμου” τις επιθέσεις που δέχθηκε η γαλλική πρωτεύουσα. Ενός πολέμου που απ’ ότι φαίνεται μόλις ξεκινά. 

Σύμφωνα με την Washington Post  “ακτιβιστέ στη Ράκα, αφού πρώτα επιβεβαίωσαν τα χτυπήματα στα social media, έκαναν λόγο για επιθέσεις ασυνήθιστα μεγάλης έντασης που έκοψαν την παροχή ηλεκτρισμού σε μια πόλη 200.000 κατοίκων”.

Εδω βίντεο των New York Times (που έδωσαν στη δημοσιότητα οι γαλλικές ένοπλες δυνάμεις) από την απογείωση των γαλλικών αεροσκαφών…

popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2023 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.