Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
07.10.2024

Επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων ζητά ο Ντομπρόβσκις από την κυβέρνηση

Ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής επεσήμανε την ανάγκη άμεσης ολοκλήρωσης της πρώτης αξιολόγησης του νέου ελληνικού προγράμματος, προκειμένου να αποκατασταθεί το ταχύτερο δυνατόν η αξιοπιστία της ελληνικής οικονομίας.
Επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων ζητά ο Ντομπρόβσκις από την κυβέρνηση

Μετά την ολοκλήρωση των συναντήσεών του με τους Ευ. Τσακαλώτο, Γ. Σταθάκη και Γ. Χουλιαράκη, ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Βάλντις Ντομπρόβσκις απέστειλε σαφείς συστάσεις προς το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης για συνέχεια αλλά και επιτάχυνση της εφαρμογής του προγράμματος, χωρίς άλλες καθυστερήσεις, σύμφωνα με δημοσίευμα του news247. 

«Κινούμαστε προς τη σωστή κατεύθυνση σε όρους συνεργασίας, καθώς και επίτευξης στόχων», τόνισε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, προσθέτοντας πως τα φιλόδοξα σχέδια για εφαρμογή της πλούσιας μεταρρυθμιστικής ατζέντας πρέπει να επιταχυνθούν, καθώς δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο.

Κατά τον αντιπρόεδρο της Κομισιόν, η πρώτη αξιολόγηση θα ολοκληρωθεί επιτυχώς, αλλά και εγκαίρως, εάν επιβεβαιωθεί η πολιτική βούληση – από την πλευρά της Αθήνας – για υλοποίηση μεταρρυθμίσεων και σε ανοιχτή γραμμή με τους κοινωνικούς εταίρους.

Ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δεσμεύθηκε πως οι Ευρωπαίοι θα παράσχουν στήριξη και τεχνογνωσία σε καίριους τομείς της ελληνικής μεταρρυθμιστικής ατζέντας, όπως η πάταξη της διαφθοράς και της φοροδιαφυγής. 

Στο μέτωπο των κοινοτικών κονδυλίων, ο Ντομπρόβσκις τόνισε πως «χορηγούμε στην Ελλάδα 835 εκατομμύρια ευρώ, ενώ έχουμε στόχο να μεταφέρουμε επιπλέον 500 εκατομμύρια ευρώ έως το τέλους του μήνα. Τώρα οι ελληνικές μπορούν να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα ρευστότητας στον ελληνικό προϋπολογισμό».

Σχετικά με τα κόκκινα δάνεια και το ασφαλιστικό

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, εξήγησε πως στην ατζέντα της συνάντησης με τον Ευρωπαίο αξιωματούχο τέθηκε το χάσμα που διαπιστώνεται ακόμη μεταξύ Ελλάδας και δανειστών, ως προς τα κόκκινα δάνεια και τους πλειστηριασμούς, αλλά και το ασφαλιστικό.

«Συζητήσαμε την πρόοδο που έχει σημειωθεί μέχρι στιγμής στις διαπραγματεύσεις, αλλά και το πρόβλημα που αφορά στην προστασία της πρώτης κατοικίας. Πρέπει να υπάρξει ένας συμβιβασμός», διεμήνυσε για να προσθέσει πως «συζητήσαμε και για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και τη διακυβέρνηση των τραπεζών και του ΤΧΣ».

«Μιλήσαμε και για το ασφαλιστικό και ιδίως τις προτάσεις που πρέπει να παρουσιάσουμε ώστε να εξασφαλιστεί η βιωσιμότητά του σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα», τόνισε.

popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2024 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.