Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
02.10.2023

Έπειτα από ένα δικαστικό μπρα-ντε-φερ ο πρώην πρόεδρος της Βραζιλίας, Λούλα παραμένει στη φυλακή

Βάσει των σεναρίων που περιλαμβάνουν τον Λούλα στους υποψήφιους, φαίνεται να κερδίζει με υπερδιπλάσιο ποσοστό σε σχέση με τον κοντινότερο αντίπαλό του.
Έπειτα από ένα δικαστικό μπρα-ντε-φερ ο πρώην πρόεδρος της Βραζιλίας, Λούλα παραμένει στη φυλακή

Ο πρόεδρος του εφετείου της Βραζιλίας εμπόδισε χθες Κυριακή τις προσπάθειες ενός άλλου δικαστή να αφεθεί ελεύθερος ο πρώην πρόεδρος της χώρας Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα, σε μια διαμάχη με επίκεντρο τον πιο δημοφιλή πολιτικό της Βραζιλίας ενόψει των εκλογών του Οκτωβρίου.

Ο δικαστής του εφετείου Ροχέριο Φαβρέτο αποφάσισε νωρίς την Κυριακή ότι πρέπει να αφεθεί ελεύθερος ο Λούλα δεχόμενος το αίτημα του Κόμματων των Εργατών (PT), το οποίο ίδρυσε ο πρώην πρόεδρος το 1980.

Οι υποστηρικτές του Λούλα άρχισαν να πανηγυρίζουν την απόφαση για την άμεση απελευθέρωσή του τρεις μήνες μετά τη φυλάκισή του. Σχεδόν χίλιοι άνθρωποι συγκεντρώθηκαν έξω από το κτίριο της ομοσπονδιακής αστυνομίας στην Κουριτίμπα, στη νότια Βραζιλία, όπου κρατείται ο Λούλα, ζητώντας την απελευθέρωσή του.

Όμως λίγο αργότερα ο επικεφαλής του εφετείου Κάρλος Εδουάρδο Τόμσον Φλόρες ενέκρινε το αίτημα των εισαγγελέων να παραμείνει στη φυλακή ο πρώην πρόεδρος.

Μέσα σε λίγες ώρες αυτή η δικαστική διαμάχη προκάλεσε σύγχυση στη Βραζιλία μόλις τρεις μήνες πριν τη διεξαγωγή των προεδρικών εκλογών, των πιο αβέβαιων στην ιστορία της χώρας, στις οποίες ο Λούλα επιθυμεί να είναι υποψήφιος.

Ωστόσο ακόμη κι αν είχε αφεθεί ελεύθερος, ο πρώην πρόεδρος (2003-2010), που βρίσκεται πρώτος στην πρόθεση ψήφου, μάλλον θα έβλεπε την υποψηφιότητά του να ακυρώνεται από το εκλογικό δικαστήριο βάσει της νομοθεσίας που δεν επιτρέπει σε κάποιον που έχει καταδικαστεί σε δεύτερο βαθμό να είναι υποψήφιος.

Βάσει των σεναρίων που περιλαμβάνουν τον Λούλα στους υποψήφιους, φαίνεται να κερδίζει υπερδιπλάσιο ποσοστό σε σχέση με τον κοντινότερο αντίπαλό του. Αν αποκλειστεί, το ένα τρίτο των ερωτηθέντων απάντησε ότι είτε θα ψηφίσει άκυρο είτε λευκό.

(AΠΕ-ΜΠΕ)

popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2023 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.