Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
06.10.2024

Επιστρέφουν οι θεσμοί – Μεγάλη Εβδομάδα τα μέτρα στη Βουλή

Πιθανότατα τη Μεγάλη Τετάρτη.
Επιστρέφουν οι θεσμοί – Μεγάλη Εβδομάδα τα μέτρα στη Βουλή

Τη Μεγάλη Εβδομάδα αναμένεται να κατατεθούν προς άμεση ψήφιση τα μέτρα στη Βουλή, σύμφωνα με την κυβέρνηση. «Είναι μια πιθανότητα, όλα θα εξαρτηθούν από την πορεία της διαπραγμάτευσης», λένε χαρακτηριστικά. 

Aυτό θα συμβεί εφόσον στις 7 Απριλίου υπάρξει συμφωνία στο Eurogroup, σύμφωνα με ενημέρωση που είχαν τα μέλη της Διάσκεψης των Προέδρων του Κοινοβουλίου. Μάλιστα, σύμφωνα με το iefimerida που επικαλείται κυβερνητική πηγή, τα μέτρα θα πάνε στη Βουλή με διαδιακασίες-εξπρές, με τη μορφή νομοσχεδίου επείγοντος ή κατεπείγοντος (αυτό θα εξαρτηθεί από το πότε θα επιστρέψουν στην Αθήνα οι εκπρόσωποι των Θεσμών και από το πότε θα ολοκληρωθεί η διαδικασία των διαπραγματεύσεων).

Σύμφωνα με το Μέγαρο Μαξίμου, το EuroWorking Group αποφάσισε κατά τη χθεσινή συνεδρίαση να προτείνει την επιστροφή των τεχνικών κλιμακίων στην Ελλάδα για να ολοκληρωθεί η τεχνική συμφωνία. Μάλιστα, καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν πως η πιθανότερη ημέρα επιστροφής των Θεσμών στην Αθήνα είναι η Δευτέρα,

Τα τεχνικά κλιμάκια θα συνεδριάσουν για να λάβουν την απόφασή τους και εντός της ημέρας θα υπάρξουν επίσημες ανακοινώσεις. Ακόμα το Σάββατο 1η Απριλίου, συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ 

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε αναζήτηση ενός «αμπαλάζ μέτρων», όπως π.χ. να κερδίσει τις συλλογικές συμβάσεις, ώστε να μπορέσει να εξηγήσει και να περάσει τα υπόλοιπα μέτρα. 

Πάντως δεν είναι λίγοι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ -ειδικά όσοι εκλέγονται στην περιφέρεια- που επιθυμούν η ψήφιση των μέτρων να μεταφερθεί για μετά τις γιορτές του Πάσχα, προκειμένου να μη βρεθούν αντιμέτωποι με τους ψηφοφόρους τους.

popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2024 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.