Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
06.12.2025

Δασμοί: «Βουτιά» καταγράφει το δολάριο έναντι του ευρώ

Στο «κόκκινο» και πάλι τα Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια μετά τις ανακοινώσεις του Πεκίνου.
Δασμοί: «Βουτιά» καταγράφει το δολάριο έναντι του ευρώ

Βουτιά καταγράφει το δολάριο στο χαμηλότερο επίπεδό του έναντι του ευρώ εδώ και πάνω από τρία χρόνια μετά τις εμπορικές και οικονομικές πολιτικές του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ που υπονομεύουν την αξιοπιστία των ΗΠΑ στις αγορές συναλλάγματος.

Γύρω στις 11:30 ώρα Ελλάδος το δολάριο ΗΠΑ κατέγραφε πτώση 1,6% έναντι του ευρώ στα 1,1383, αφού είχε υποχωρήσει στα 1,1416 δολάρια ανά ευρώ, το χαμηλότερο επίπεδο στο οποίο έχει υποχωρήσει από τον Φεβρουάριο του 2022.

Πτώση κατέγραψαν επίσης τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια ενώ είχαν ανοίξει με άνοδο, μετά την ανακοίνωση του Πεκίνου ότι θα ανεβάσει τους επιπρόσθετους τελωνειακούς δασμούς στα αμερικανικά προϊόντα στο 125%, σε νέο στάδιο της κλιμάκωσης των εμπορικών αντίμετρων ανάμεσα στις δύο παγκόσμιες δυνάμεις.

Γύρω στις 11:30 ώρα Ελλάδος, το χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης υποχωρούσε κατά 0,77%, του Παρισιού 0,57%, του Μιλάνου 1,06%, ενώ του Λονδίνου κατέγραφε πτώση 0,10%.

popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2025 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.